Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De economie van Guild Wars 2 in een handig lijstje

De aandelen van Facebook vs de munteenheid van Tyria.

Huiseconoom John Smith van Guild Wars 2 ontwikkelaar ArenaNet stelde uit de data van de betaweekends die werden gehouden onderstaande infograph samen over de economie van het spel. Volgens de man heeft de mmo een van de grootste economieën die ooit in een spel zaten. Waarschijnlijk zal er aan onderstaande grafieken nog heel wat veranderen wanneer miljoenen ongeduldige spelers zich op het spel vliegen, maar enkele dingen vallen alvast op. Zo kan je best het beroep van juwelier laten linksliggen als je poen wil pakken en is het totale geldbedrag dat in de mmo circuleert eerlijker verdeeld dan in de huidige economie van de Verenigde Staten.

De deuren van de mmo openen morgen voor de pre-purchasers en vanaf 28 augustus voor de rest van de wereld. Guild Wars was een van de belangrijkste MMORPG's zonder maandelijkse abonnementskosten. We hopen dat deze opvolger in de voetsporen van zijn voorganger mag treden.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties