Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De duurzaamheid van je wapens verhogen in Zelda Tears of the Kingdom

Heb je er genoeg van dat je wapen kapot gaat?

De duurzaamheid van wapens in Zelda: Tears of the Kingdom is heel belangrijk om in de gaten te houden. Als je niet oplet, breekt jouw laatste goede wapen in het midden van een gevecht. Hetzelfde geldt voor schilden. Ze beschermen je prima, maar dat kan maar voor een beperkte tijd.

Gelukkig zijn er manieren om de duurzaamheid van je favoriete Zelda: Tears of the Kingdom wapens en schilden te behouden en op te krikken. In het begin is het even zoeken naar de beste materialen, maar het is de moeite waard.

We laten je zien hoe je de duurzaamheid van wapens in Zelda: Tears of the Kingdom kunt verhogen, plus hoe je de status van je wapen kunt controleren en hoe je de duurzaamheid van je schild kunt verhogen.

Op deze pagina

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe je de duurzaamheid van je wapens verhoogt in Zelda Tears of the Kingdom

Je kunt de duurzaamheid van wapens in Zelda: Tears of the Kingdom verhogen door voorwerpen aan je basiswapen toe te voegen, waarbij edelstenen vaak de meest effectieve toevoegingen zijn om de levensduur van een wapen te verlengen. Ook Zonai-werktuigen, zoals een Vlammenwerper, kunnen de levensduur van een wapen verlengen, maar niet zo veel als edelstenen.

zelda totk opal zonaite spear
Ta-da!

De levensduur van je wapen wordt echter bepaald door je basiswapen, dus je kunt het beste proberen om door miasma aangetaste wapens te vermijden. Dit is veel gemakkelijker als je hemeleilanden verkent of tijdens de hoofdmissie ‘Regionale fenomenen’.

Hoe sterker je basiswapen op zichzelf is, hoe duurzamer het zal zijn als je er een edelsteen aan hecht. Als je bijvoorbeeld een stuk Amber samensmelt met een Zonai wapen dat niet is aangetast door miasma, krijg je een wapen met een veel langere levensduur dan wanneer je het Amber aan een stuk hout hecht (we hebben dit op de harde manier ontdekt).

zelda totk fusing amber to long stick
Onze stok met amber ging niet zo lang mee…

Helaas lijkt het er tot nu toe op dat je niets kunt doen om de duurzaamheid van een boog in Zelda: Tears of the Kingdom te verhogen. Daarom raden we je aan om een voorraad bogen aan te leggen zodra je er vindt.

Wapens en materialen opbergen

Als je eenmaal materialen hebt verzameld en wapens hebt gemaakt die je echt mooi vindt, maar waar je op dit moment geen ruimte voor hebt (of die je wilt bewaren voor de grotere gevechten), is er natuurlijk een vriendelijke Goron die je daarbij kan helpen.

De Goron heet Pelison en je vindt hem in Tarrey in de regio die het meest noordwestelijk ligt in Hyrule. Hij kan nieuw gecreëerde wapens opbergen voor jou, zodat je er meer kunt maken zonder je zorgen te maken over de grootte van je zakken.

Hoe je de status van je wapens controleert in Zelda Tears of the Kingdom

Je kunt de duurzaamheid van je wapen in Zelda: Tears of the Kingdom niet direct controleren, maar je kunt wel uitkijken naar het waarschuwingsteken dat je wapen op het punt staat te breken.

Als je een wapen een tijdje hebt gebruikt en het bijna zal breken, krijg je een waarschuwing boven in je scherm te zien, zoals in de afbeelding hieronder:

zelda totk amber spear low durability screen warning

Dit knippert terwijl je het wapen gebruikt of wanneer je het uit je zakken haalt om je te laten weten dat het niet lang meer zal meegaan.

Als het wapen momenteel in je inventaris zit, kun je zien of de duurzaamheid laag is door het wapenkeuzemenu te openen. Als je al je wapens op het scherm ziet, knipperen de wapens met een lage duurzaamheid rood.

zelda totk long stick low durability

Dit is handig om op te letten als je midden in een gevecht zit, want als je een wapen trekt dat snel kapot zal gaan, kan dat rampzalig zijn voor Link.

Hoe een wapen herstellen

Vrees niet! Er is een manier om je wapen te herstellen als je het nodig hebt (of eraan gehecht bent geraakt). Zodra je wapen rood begint te knipperen, kun je er een edelsteen aan hechten om het een beetje te laten herleven en de duurzaamheid te verlengen.

Hierdoor kun je de schade die het wapen al heeft opgelopen niet helemaal ongedaan maken, maar je kunt er wel iets langer mee doen. De hoeveelheid duurzaamheid die aan het wapen wordt toegevoegd, lijkt te worden bepaald door de kwaliteit van het basiswapen en de edelsteen dat eraan gehecht is.

Hoe je de duurzaamheid van je schild verhoogt in Zelda Tears of the Kingdom

Heb je een schild gevonden dat je bevalt en dat je echt wilt houden? Ook dat is geen probleem, want je kunt de duurzaamheid van een schild ook verhogen!

zelda totk fusing amber to zora shield
We hadden veel amber in onze inventaris zitten.

Om de duurzaamheid van een schild te verhogen, kun je er een edelsteen of een ander voorwerp van je keuze aan hechten. We raden echter aan om Zonai-werktuigen te gebruiken als je geen edelsteen wilt gebruiken, omdat die voorwerpen een goede duurzaamheid lijken te geven.

zelda totk amber zora shield

Dat is het voor nu! We hopen dat dit je helpt om de duurzaamheid van je favoriete wapens en schilden in Zelda: Tears of the Kingdom te verlengen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties