Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De DayZ mod heeft heel veel spelers

944,072 om precies te zijn.

De DayZ mod blijft maar groeien: op moment van schrijven toont de officiële website dat er 944,072 unieke spelers Chernarus onveilig maken. Eerder deze maand waren dat er 'nog maar' 500.000.

VG247 speculeert dat de Steam Sale en mond-tot-mond reclame verantwoordelijk zijn voor de enorme stijging. Om de mod te spelen heb je ARMA II en diens uitbreiding ARMA II: Operation Arrowhead nodig. Beide zijn verkrijgbaar in het ARMA II Combined Operations pakket, dat tijdens de Steam Summer Sale een fikse korting kreeg. Precies wat de twijfelaars nodig hadden om toch overstag te gaan.

In DayZ draait het enkel om overleven in een wereld die getroffen is door de zombie apocalypse. Doordat de engine van ARMA II gebruikt wordt staat realisme centraal en zal je dus op zoek moeten naar eten en drinken om überhaupt in leven te blijven. Zombies vormen een groot gevaar, maar andere spelers ook: wie vertrouw je nog als het ieder voor zich is? Immers, als je sterft ben je alles kwijt en mag je weer helemaal opnieuw beginnen!

De Dayz mod is nog in beta en is dus nog erg ruw. Dit weerhoud spelers er echter niet van de meest spannende, maar ook hilarische avonturen te beleven. Een goed voorbeeld daarvan vind je hieronder.

Overigens zijn de makers van de mod bezig met een standalone versie, zodat ARMA II niet meer nodig is. Ze hopen dat deze rond de kerstperiode uitgebracht kan worden.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen