Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

de Blob 2

Het gedoodverfde vervolg.

Oorspronkelijk werd het aangekondigd als de Blob Underground, maar binnenkort ligt de Blob 2 - het logische vervolg op het origineel de Blob - in de winkelrekken. Hoewel het eerste deel exclusief voor de platformen van Nintendo uitkwam, wilde uitgever THQ nieuwe markten aanboren met het vervolg. Daarom wordt de Blob 2 ook uitgebracht op Xbox 360 en Playstation 3.

In de Blob 2 gaat het verhaal enkele jaren na het einde van het eerste deel verder. Booswicht Comrade Black is namelijk weer helemaal terug. Na de mislukte verovering van Chroma City in deeltje één is hij uit op revanche. Hij vermomt zich als ene Papa Blanc om mee te kunnen doen aan de verkiezingen van het stadje Prisma City. Die verkiezingen worden natuurlijk door zijn handlangers, de Inkies, gesaboteerd en gemanipuleerd. Binnen de kortste keren verovert Comerade de stad waar grijstinten de nieuwe norm worden en alle kleur gebannen wordt. Het is dus aan jou om de wereld opnieuw kleur te geven.

Voor de volledigheid geven we wel even mee dat het verhaal voor de Nintendo DS iets anders verloopt. In tegenstelling tot de versie voor de consoles die door Blue Tongue Entertainment ontwikkeld werden, was het ontwikkelaar Halfbrick die zich met de DS versie bezig gehouden heeft. Het verhaal van de Blob 2 op de tweeschermige handhend speelt zich eveneens af na de gebeurtenissen uit het origineel, maar nog vóór de verhaallijnen van de Blob 2. Dr. Von Blot, de hoofdwetenschapper van Comrade Back, kreeg als opdracht om experimenten uit te voeren op wezens om gemuteerde inkt te creëren. Blob, die op het junglelabo van Dr. Von Bolt stuit, voelt zich natuurlijk genoodzaakt om dat handeltje stil te leggen.

Aan de basis van de gameplay die de Blob zo verslavend maakte, is weinig veranderd. De bedoeling is nog steeds dat jij als een rollende levende bal in de straten van Prisma City op zoek gaat naar verf en de wereld opnieuw kleur geeft. Op jouw weg naar een kleurrijker bestaan moet je natuurlijk het nodige aantal vijanden in de pan hakken. Er werden aan de gameplay wel enkele toevoegingen gedaan. Zo kan Blob nu ook een smash-aanval uitvoeren die dwars door obstakels en sommige vijanden heen gaat. Door het verzamelen van Inspiration Points is het nu ook mogelijk om extra upgrades als sterkere defensie en een hogere opslagcapaciteit voor verf te kopen. Daarnaast zijn er ook een aantal power-ups toegevoegd die Blob onder andere een kleur naar keuze laat gebruiken, hem een extra stevig pantser geven of die hem veranderen in een alles vernietigend zwart gat.

Ook nieuw is dat het nu mogelijk is om gebouwen te betreden. Eens binnen krijg je een mini 2D-platformlevel voorgeschoteld. Breng je het level tot een goed einde, dan kleur je het gebouw in en speel je nieuwe speelbare structuren vrij. Zo zijn er in totaal ruim honderd gebouwen met 2D-levels te vinden doorheen het spel. De DS variant van het spel bestaat dan weer uitsluitend uit sidescroller levels.

Een andere toevoeging is de mogelijkheid om coöperatief, met maximaal twee spelers tegelijkertijd, te spelen. Verwacht evenwel niet dat er een tweede Blob op het scherm tevoorschijn komt, noch dat je het tegen elkaar in splitscreen kan opnemen. Je zult echter wel Blob zijn hulpje Pinky kunnen besturen om kleuren te verzamelen en vijanden knock-out te slaan. De besturing van Pinky kan het best vergeleken worden met de C co-op uit Super Mario Galaxy.

We mogen van de Blob 2 in de eerste plaats een grafisch sterk en uitermate interactieve game verwachten. Zo zal de PS3-versie van de Blob 2 bijvoorbeeld compatibel zijn met de Playstation Move. Slecht nieuws voor de Kinect-fans, maar de ontwikkeling van het spel was te ver gevorderd toen de Kinect ontwikkelkits bij de ontwerpers terecht kwamen. Ook de grafische kwaliteiten mogen we extra in de verf zetten. Het spel wordt in HD uitgebracht voor de Xbox 360 en de Playstation 3. Meer nog, het zal naast een grafische update ook 3D-televisietoestellen ondersteunen. Leuk voor de weinigen die momenteel zo'n toestel thuis hebben staan. Én er wordt ook een adaptatie klaargestoomd voor de pas voorgestelde 3DS.

Daarnaast verwachten we een spel dat dankzij de variatie aan opdrachten en de opgepepte gameplay een stuk leuker zal zijn dan zijn reeds succesvolle voorganger. Het is een spel dat zowel voor de jongeren onder ons als de iets fanatiekere gamers heel interessant kan zijn. De keuze is volledig aan jou of je het liefst een uur bezig wil zijn met het kleuren van de stad, het vervullen van opdrachten of het vrijspelen van nieuwe 2D-levels. Aan variatie alvast geen gebrek!

de Blob 2 is vanaf 25 februari beschikbaar voor de Wii en DS. Daarnaast zal de Blob 2 in de toekomst ook verschijnen voor de PlayStation 3, Xbox 360, en 3DS. Een precieze datum is momenteel echter nog niet beschikbaar voor deze laatste drie platformen.

Reacties