Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De Blizzard Arcade Collection brengt drie klassiekers uit de jaren 90 terug

Blackthorne! Rock n' Roll Racing! The Lost Vikings!

Tijdens BlizzCon 2021 is de Blizzard Arcade Collection voorgesteld. Die bundel bevat drie klassieke blizzard-games uit de jaren 90 en is vanaf nu beschikbaar voor pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One. Je kunt de games ook spelen op je PlayStation 5 of Xbox Series X via backwards compatibility.

De bundel kost 20 euro en bevat Blackthorne, Rock n' Roll Racing en The Lost Vikings. Alle games zijn zowel speelbaar in hun oorspronkelijke vorm als met verschillende verbeteringen. Zo kun je onder andere de key bindings aanpassen en de tijd tien seconden terugdraaien.

The Lost Vikings en Blackthorne bevatten ook een Watch Mode. Je kunt dus een playthrough bekijken en op eender welk moment zelf inpikken.Daarnaast kun je beide games ook op eender welk moment saven. Rock n' Roll Racing ondersteunt dan weer split-screen voor vier spelers.

Bekijk op YouTube

The Lost Vikings kwam oorspronkelijk in 1993 uit voor de SNES. In de game bestuur je drie Vikingen die elk unieke vaardigheden hebben. Om levels uit te spelen heb je al die vaardigheden nodig.

In Rock n' Roll Racing voltooi je tal van races op de muziek van onder andere Black Sabbath en Deep Purple. Het is mogelijk om onder andere vijanden aan te vallen en je voertuig up te graden.

Blackthorne is tenslotte een platformer voor de SNES en pc waarin je als Kyle 'Blackthorne' Vlaros speelt. Met hem loop, spring en knal je je een weg doorheen verschillende levels.

Blizzard Entertainment had gisteren nog meer goed nieuws. Diablo 2: Resurrected is immers aangekondigd voor pc en console.

Read this next