Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De beste manieren om snel te levelen in Palworld

Zo verdien je veel EXP!

palworld promo art tanzee holding rifle in snow
Image credit: Pocketpair

In deze gids leren we jou de beste manieren om snel te levelen in Palworld. Zo kan je krachtiger worden, sterkere Pals vangen en zelfs toegang krijgen tot betere items die je kunt gebruiken tijdens je avonturen.

Er is zelfs een handig trucje waarmee je snel kunt levelen, door hele simpele taken uit te veren, maar meer daarover later. We raden je aan om je in het begin van het spel te focussen om jouw character level te verhogen, want dat maakt het verkennen van Palworld veel gemakkelijker.

We laten je zien hoe je snel kunt levelen in Palworld.

Hoe kun je snel levelen in Palworld

Om snel te levelen in Palworld moet je EXP verdienen. Je kunt dit krijgen door verschillende taken uit te voeren en plaatsen te verkennen over de hele wereld, maar er zijn een paar methoden die gemakkelijker zijn om EXP te verdienen dan andere.

Dit zijn onze keuzes voor de beste manieren om snel te levelen in Palworld:

Verhoog je EXP-winst setting

De makkelijkste manier om snel te levelen in Palworld is door de EXP-winst in World Settings aan te passen. Maak je geen zorgen als je al een Wereld hebt gemaakt, je kunt nog steeds de EXP-instellingen aanpassen voordat je hem betreedt.

Dit is hoe je je EXP-winstsnelheid kunt verhogen in Palworld:

 1. Open het wereldselectiemenu en selecteer je gewenste wereld/opslagbestand.
 2. Selecteer de 'World Settings' optie onderaan je scherm.
 3. palworld world menu world settings highlighted
  Image credit: Eurogamer/Pocketpair
 4. Zorg ervoor dat je difficulty level is ingesteld op Custom en selecteer dan 'Custom Settings'.
 5. palworld world settings custom setting option highlighted
  Image credit: Eurogamer/Pocketpair
 6. Zoek tussen de opties die verschijnen, totdat je 'EXP Rate' vindt.
 7. palworld world settings exp gain adjustment setting highlighted
  Image credit: Eurogamer/Pocketpair
 8. Pas het aan om je EXP-winst te verhogen - hij gaat helemaal tot 20 (waar wij het op hebben ingesteld).

Dit verhoogt hoe snel je EXP verdient in heel Palworld en hoeveel EXP je krijgt voor het uitvoeren van verschillende taken tijdens het spelen. Het is de gemakkelijkste manier om snel te levelen - we zijn op deze manier vijf niveaus gestegen in de loop van 10 minuten.

Vecht met Pals

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar wilde Pals waar je mee te maken krijgt terwijl je de omgeving verkent, zullen je EXP verhogen, wat je helpt om te levelen. In het startgebied zijn er genoeg Pals met een laag niveau die je kunt uitschakelen met een paar slagen.

palworld character facing level two rooby
Sorry Rooby, we hebben de EXP nodig! | Image credit: Eurogamer/Pocketpair

Vecht met Baas-level wilde Pals

Over het vechten gesproken, je kunt enorme hoeveelheden EXP verdienen (vooral als je je world settings hebt aangepast) door het op te nemen tegen wilde Pals van bazenniveau zoals de Level 35 Mammorest die rondhangt in de buurt van het startgebied, of Dungeon-bazen zoals de Mau bij Small Settlement.

We raden ten zeerste aan om alleen Pals met een hoog niveau aan te pakken als je je er klaar voor voelt. Als je nog op niveau zes zit en er is een niveau 28 Pal in de buurt, vermijd ze dan totdat jij en je Pals sterker zijn.

palworld player facing level 25 boss mammorest
We hebben ervoor gekozen om deze voorlopig te negeren om te voorkomen dat we verpletterd worden. | Image credit: Eurogamer/Pocketpair

Vang Pals

Pals vangen is een andere manier om snel te levelen. Je krijgt een flinke dosis EXP voor elke Pal die je vangt, maar je zult meer verdienen als het de eerste keer is dat je deze Pal-type vangt of als het een Pal is van een hoog niveau die je hebt gevangen.

Bovendien, als je tien van hetzelfde type Pal vangt, krijg je een grote EXP-bonus die je gemakkelijk naar het volgende niveau kan brengen.

palworld player stroking Eikthyrdeer
Verzorgde Pals zijn blije Pals. | Image credit: Eurogamer/Pocketpair

Items bouwen in je base

Niet al je inspanningen hoeven buiten in het wild te zijn. Sterker nog, je kunt levelen door verschillende items te bouwen in je base. Oké, je zult wat werk moeten verrichten om materialen te verzamelen en recepten te ontgrendelen in je Technology tree - maar wat tijd besteden aan het produceren van verschillende items (zoals een Hot Spring) in je base zal jou en je Pals een EXP-boost geven.

palworld player facing gumoss seeding berry patch
Image credit: Eurogamer/Pocketpair

Vecht tegen Rayne Tower-bazen

De volgende methode om snel te levelen in Palworld is er nog een die te maken heeft met vechten. De bazen van de Rayne Syndicate Tower zijn verspreid over de kaart. We hebben zelfs een gids waarin we je laten zien hoe je de eerste Tower-bazen verlsaat zodat je snel EXP kunt verdienen!

Als het je lukt om een baas te verslaan, word je beloond met grote hoeveelheden EXP die direct je character level verhogen. Ook als je een Syndicate-baas verslaat, krijg je Ancient Technology points die je kan gebruiken om items te bouwen in je base voor meer EXP. Het is een win-win situatie... tenzij je sterft, dan niet zozeer.

palworld player facing zoe and grizzbolt
Uhm, hebben we hier een plan of...? | Image credit: Eurogamer/Pocketpair

Veel succes! Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur in Palworld bezoek dan onze Palworld gids met tips en tricks.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Palworld

Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties