Skip to main content

DayZ-maker Dean Hall is boos op The War Z

Maar niet alleen omdat de games zo op elkaar lijken.

DayZ-maker Dean Hall heeft eindelijk een boekje open gedaan over de ophef rond The War Z. De game, die bij voorbaat al werd bestempeld als een DayZ rip-off, kreeg te maken met het ene schandaal na het andere. En dat raakte Hall ook, juist doordat de games zo op elkaar lijken.

The War Z werd van Steam gehaald nadat bleek dat de makers features hadden geadverteerd die niet in de game zaten. Sergey Titov van Hammerpoint Interactive legde echter de schuld niet bij zichzelf, maar bij de kopers. Volgens Titov hadden die maar beter moeten lezen. Het was maar één van de vele controversiële, en onprofessionele, manieren waarop Hammerpoint de game probeerde aan te smeren.

De game kreeg een 3/10 van Britse collega Rich Stanton, die de game opsomde met het woord 'verrot.'

Al die tijd hield Dean Hall zich stil. Tot nu. En nu is hij boos.

"Het doet me pijn omdat iedereen kan zien dat de gamewerelden veel op elkaar lijken. De meeste gamers weten dan wel het verschil tussen DayZ en The War Z, maar de meeste individuen niet," zei Hall op Reddit. Hij vertelde verder dat familieleden en kennissen hem aanspraken op zijn onethisch verantwoorde gedrag, omdat ze The War Z aanzagen voor zíjn game.

Hall: "Weinig mensen kunnen zich voorstellen hoe verbitterd ik me daardoor voelde, omdat ik met DayZ mijn hele reputatie op het spel heb gezet. M'n leven is er niet makkelijker door geworden, en ik ben het compleet oneens met de manier waarop The War Z omgaat met haar klanten."

Dean Hall wil eerlijk zijn, en hij noemt zichzelf dan ook geen professional. "Ik ben succesvol omdat ik het publiek achter me heb gekregen, en daarom heeft die alle recht om te weten hoe het met de ontwikkeling gaat," zei Hall.

Dat de ontwikkelaars van The War Z potentiële kopers bedonderen noemt Hall dan ook 'immoreel.'

"Ik maak DayZ omdat het een game is die ik zelf graag wil spelen, niet omdat ik carrière wil maken." Momenteel werkt Dean aan de standalone versie van DayZ. Een releasedatum is nog niet bekend.

Bekijk op YouTube

Read this next