Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'DayZ komt naar verschillende platformen'

Wellicht ook als Early Access-titel op console.

DayZ is een titel voor verschillende platformen, zo luidt het standpunt van ontwikkelaar Bohemia Interactive. Daarmee wordt stilletjes gehint op een eventuele Xbox One-versie.

Maker Dean Hall maakt dat op de EGX-gamebeurs in Londen. Op de consoles zou de zombie- en survivalgame ook in Early Access kunnen starten. De pc-versie is al een tijdje uit, maar is nog altijd niet volledig gelanceerd.

"We kondigen aan wat de andere platformen zijn als het zover is," vertelt Hall aan Eurogamer. "Er is nog geen beslissing over de releasedatum van DayZ. Dat hangt af van de opties die Sony biedt. Early Access wordt overwogen."

Hall benadrukt dat er nog veel werk te doen is. Een volledige release op spelcomputers in 2015 is dan ook vrijwel uitgesloten. Zo moeten de ontwikkelaars onder andere de grafische engine vervangen als voorbereiding op een consoleversie.

De studio wil ook de gebruikersinterface overzetten zonder de complexiteit ervan te verliezen. Als voorbeeld haalt Hall Skyrim aan: "De pc was daarin de verliezer, omdat de interface verzwakt werd. Dat willen we absoluut niet laten gebeuren."

In augustus is bekend geworden dat DayZ naar de PlayStation 4 komt. In de survivalgids van het Eurogamer-team vind je de beste tips om te overleven.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties