Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Days Gone bevat zwervende hordes zombies

Freakers, overal Freakers.

Ontwikkelaar Bend Studios laat weten dat Days Gone zwervende hordes zombies bevat. Die kun je overal tegenkomen en iedere horde heeft een andere grootte.

Dat komt doordat een horde Freakers ook moet eten en drinken en daarom naar plekken in de open wereld migreert waar dat voorhanden is. In het begin van de game is vluchten je enigste optie, maar naarmate je meer progressie maakt kun je een horde ook volledig uitroeien.

Een kleine horde bestaat al snel uit driehonderd Freakers, dus er komt heel wat bij kijken. Je moet constant improviseren en vooral goed de omgeving gebruiken om te slagen. Denk daarbij aan het benutten van valstrikken en het schieten op exploderende tonnen.

Daarnaast dien je ook zogenoemde Freaker Nests te vernietigen. Die vind je op donkere plekken zoals in verlaten gebouwen en tunnels. Je moet de nesten in brand zetten, maar dat alarmeert alle slapende Freakers waardoor er een flinke uitdaging op je staat te wachten.

Heb je de nesten eenmaal uitgebrand, dan is het gebied niet langer geïnfecteerd en kun je daar nu ook fast travel gebruiken. Verder zijn er minder Freakers in het gebied aanwezig waardoor je minder wordt lastiggevallen wanneer opzoek bent naar voorraden.

Over de auteur

Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties