Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Days Gone kopen - 5 dingen die je moet weten

Freakersaus maken.

De wereld van Days Gone is niet voor tere zieltjes. Er liggen overal vijanden op de loer. Freakers overweldigen je met hun aantallen, mensen overvallen je en de elementen zijn ook tegen je gekeerd. Bewapen jezelf met deze vijf dingen over de game en wellicht kom je er heelhuids vanaf.

Bekijk op YouTube

Days Gone bevat verschillende soorten infected

In Days Gone zijn er verschillende soorten vijanden- Freakers in de game - die je het leven zuur willen maken. Zo zijn er de standaard geïnfecteerden die Swarmers heten. In hun eentje vormen ze geen bedreiging maar in een groep overmeesteren ze je al gauw. Naast de Swarmers heb je de Newts. Die wezens zijn geïnfecteerde adolescenten die het hoofdpersonage Deacon alleen aanvallen wanneer hij te dichtbij komt of weinig health heeft. Screamers zijn bijzonder vervelend omdat ze Deacon verdoven met hun schreeuw én versterking van hordes kunnen krijgen. Het is belangrijk om die zo snel mogelijk uit te schakelen. Breakers zijn grote tankachtige Freakers die tegen een stootje kunnen. Naast de menselijke Freakers heb je ook dieren die geïnfecteerd zijn. Zo zijn er wolven, beren en raven in de game waar je op moet letten.

Days Gone bevat verschillende soorten infected.

In Days gone is je Drifter Bike cruciaal voor de gameplay

Je motorfiets in Days Gone speelt een grote rol voor de gameplay. De motor is niet alleen het belangrijkste vervoersmiddel, maar helpt je ook om uit benarde situaties te geraken. Je kunt je motorfiets bijvoorbeeld een snelheidsboost geven met behulp van lachgas om zo nét weg te komen van een groep vijanden. Er zijn ook upgrades voor je motor, zoals een geluiddemper die je in staat stelt om een verrassingsaanval te plannen. Je motorfiets moet je ten slotte onderhouden en van genoeg benzine voorzien.

In Days gone is je Drifter Bike cruciaal voor de gameplay.

Days Gone hordes zijn dynamisch, net als het weer

De ontwikkelaars van Days Gone, Bend Studio, hebben geprobeerd om een wereld te ontwikkelen die realistisch aanvoelt. Zo zijn er een dynamisch weersysteem en een dag-en-nachtcyclus. De hordes in de game bewegen zich ook voort en migreren op basis van het weer en het tijdstip van de dag. Zo kun je een horde van 500 Freakers tegenkomen op je escapades in de wildernis van de Pacific Northwest. De dynamiek van het weer vertaalt zich ook naar het rijgedrag van je Drifter Bike, want die heeft bijvoorbeeld na regenval minder grip op modderige paden.

Days Gone hordes zijn dynamisch, net als het weer.

Days Gone bevat RPG-elementen

Days Gone heeft verscheidene RPG-elementen. Je kunt namelijk zowel de Drifter Bike als Deacon upgraden. Die upgrades zijn onderverdeeld in drie skill trees, namelijk Melee, Ranged en Survival. Door vijanden uit te schakelen en missies te doen vergaar je ervaringspunten om aan skills te spenderen. Daarnaast kun je je health en uithoudingsvermogen verbeteren door NERO-controlepunten te bevrijden van Freakers.

Days Gone bevat RPG-elementen.

Days Gone focust sterk op het verhaal

Hoewel trailers voornamelijk de gameplay belichten is er in de aanloop naar de release meer info vrijgegeven over Deacon, zijn verleden en zijn relatie met Sarah. Bend Studios liet weten dat de game zich focust op een lineair verhaal. De game is zonder nevenactiviteiten 30 uur lang en er zit voor 6 uur aan cutscenes in de game. Ter vergelijking: The Last of Us, ook een lineair verhaal in een postapocalyptische setting, had 4,5 uur aan cutscenes.

Days Gone focust sterk op het verhaal.

Wil jij Days Gone zo snel mogelijk in huis halen? Klik dan hier om Days Gone of de Days Gone Special Edition te kopen.

Read this next