Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

David Jaffe verlaat eigen studio, start nieuwe op

Werkt wel netjes Twisted Metal af de komende maanden.

Geestelijke vader van Twisted Metal en God of War en Algemene Brulaap David Jaffe verlaat Eat Sleep Play, de studio die hij oprichtte in 2007. Dat vertelt hij in een reeks tweets waarin hij tevens woorden verwisselt met letters.

David Jaffe vindt het naar eigen zeggen te moeilijk om vanop afstand games te maken. Hij woont ettelijke honderden kilometers ver van zijn eigen studio. Daarom wil hij een nieuwe developer opstarten die wat dichter bij zijn voordeur staat en waar hij een actievere hands-on positie zou vervullen.

Het nieuws van zijn vertrek komt amper uren nadat de krant Salt Lake Tribune het nieuws publiceerde dat Eat Sleep Play 20% van zijn werkkrachten aan de deur zet en zich zal focussen op casual games. Jaffe beweert bij hoog en bij laag dat dit niets met zijn vertrek te maken heeft.

Gamers die bang zijn dat Jaffe de nieuwe Twisted Metal-game in de steek laat mogen gerust zijn. Jaffe blijft nog ettelijke maanden aan boord bij Eat Sleep Play om de launch van Twisted Metal in maart te overzien en in de weken na de launch nog te herbalanceren op basis van online gameplay.

Na Twisted Metal zal het echter weer lang wachten zijn op een volgende game van David Jaffe. Hij zegt in gesprekken te zijn met mensen voor zijn nieuwe studio en heeft grootse plannen voor nieuwe games maar niets daarvan is concreet.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties