Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

David Cage toont een ziel

'Emoties eindelijk goed te tonen met PS4.'

David Cage, hoofd van Quantic Dream, toonde vannacht tijdens de PlayStation Meeting 2013 enkele mogelijkheden van de PlayStation 4. Cage roemde het apparaat bovenal omdat de PS4 de rekenkracht heeft complexe modellen te tonen die subtiele emotie overbrengen.

Cage ziet emoties als de volgende grote horde voor de nieuwe generatie consoles. Hij voorziet dat deze generatie console in staat gaat zijn emoties overtuigend te tonen aan de speler. "De speler wilt games niet enkel bekijken maar ook leven, ervaren, opgaan in de gebeurtenissen. De PlayStation 4 stelt de ontwikkelaar in staat de speler op zo'n manier te engageren.

Hij spiegelde de ontwikkeling van games met die van films. In de begin jaren van de film had men enkel stilstaande cameras, geen geluid en zwart-wit beeld. Deze beperkingen forceerden de acteurs om overdreven uitdrukkingen en gebaren te maken. Naar mate filmtechnologie krachtiger werd, hoefden acteurs niet enkel uitbundig te zijn. Acteurs kregen de optie om op subtiele wijze emoties te tonen en over te brengen. "Pantomime was niet meer nodig. Met de PlayStation 4 hebben games hetzelfde niveau bereikt."

Vervolgens toonde Cage een karaktermodel met een hoofd van een oude man. Zeer gedetailleerde karaktermodellen zoals deze stelt de speler eindelijk in staat om "in iemands hoofd, in iemands ziel te kijken, zonder dat deze een woord hoofd te zeggen."

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties