Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

David Cage pleit voor gelijkheid games en andere media

'Er zou geen verschil moeten bestaan' tussen acceptatie van sex en geweld.

Quantic Dreams' David Cage (Fahrenheit, Beyond: Two Souls) is van mening dat verschillende mediavormen ongelijk worden beoordeeld. Hij vindt dat games zwaardere kritieken ontvangen voor inhoud die ook in films en televisieseries te zien is.

Cage geeft als voorbeeld zijn eigen spel Heavy Rain. "Heavy Rain ging over ontvoering van kinderen. Wanneer je het zo bot zegt, hoor je 'Oh mijn god, wat ga je doen? Krijgen we mishandelde kinderen te zien?' Nee, nee, nee, nee, nee. We moeten mensen altijd geruststellen omdat ze van het ergste uitgaan. We moeten zeggen 'Kijk, ik probeer niet te choqueren. Daar verdien ik mijn brood niet mee. We probeerden iets betekenisvol en intelligents te maken, iets waar mensen positief op reageren.'"

Ook haalde Cage onderwerpen als sex en geweld aan. "Wanneer twee karakters, twee volwassenen, van elkaar houden en ze doen wat verliefde mensen doen - het bedrijven van de liefde - dan is dat in games een probleem. Maar in een film - heb je Game of Thrones gezien? Daar zit wel wat sex in, niet waar? Dat is super, maar in games? Mijn god. Als je een *** [gecensureerd; misschien 'ass' oftewel kont] laat zien, is dat gelijk verschrikkelijk."

"Wat ik wil zeggen is dat computerspellen dezelfde restricties moeten hebben betreffende censuur als films en series. Verschillen mogen niet bestaan," sluit Cage zijn betoog af.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties