Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Datel en Microsoft in de clinch

Rechtzaak rond geheugenkaart.

Het hele gedoe rond de gebande X360's is net een stuk interessanter geworden. Microsoft heeft namelijk een rechtszaak aan zijn broek hangen! Aanklager is niemand minder dan Datel, een thrid party producent van geheugenkaarten voor de console in kwestie. Naar het schijnt zou dezelfde firmware update die gemodde X360's bant ook third party geheugenkaarten decompatibiliseren. Met andere woorden, als die kleine kaartjes die je vooraan in je X360 stopt niet van Microsoft zelf zijn, dan werken ze niet. De snoodaards!

In de aanklacht staat het volgende te lezen:

"De dashboard update heeft als doel, en zorgt er inderdaad voor, dat Datels geheugenkaarten niet meer werken. Gebaseerd op informatie en geloof, wil Microsoft met het onbruikbaar maken van Datels geheugenkaarten de consument er van weerhouden om een Datel product te kopen dat een veel betere prijs/kwaliteit verhouding heeft. De consument heeft geen voordeel aan Microsofts keuze om Datels geheugenkaarten als doelwit te kiezen en onklaar te maken. Integendeel, Microsofts keuze zal ongeveer 50.000 consumenten achterlaten met nutteloze geheugenkaarten (en zonder de mogelijkheid om aan de data op hun kaarten te geraken), innovatie verhinderen en toekomstige consumenten de voordelen van marktcompetitie wegnemen."

In het verleden, bij de opkomst van besturingsprogramma's met grafische interface, had Microsoft al naam gemaakt als agressieve marketeer. Het zou dus best kunnen dat de aanklacht op zijn plaats is...

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen