Skip to main content

Dat toch remake voor Final Fantasy VII?

Dit begint op een slechte soap te lijken...

Om eerlijk te zijn kan het ons momenteel niet zo heel veel meer schelen wat Square Enix allemaal te vertellen heeft rond de mogelijkheid dat Final Fantasy VII ooit een remake zal krijgen. Begin deze maand twitterde Kitase nog dat er geen herwerkte versie van deeltje zeven zou verschijnen, terwijl hij een paar dagen eerder dan weer aangaf dat het vooral qua organisatie een hel zou zijn om opnieuw aan FFVII te werken. Vandaag krijgen we weer een heel ander verhaal te horen nu de CEO van Square Enix, Yoichi Wada aan het woord is.

De man zei helemaal zelf dat Square Enix momenteel de mogelijkheid "aan het verkennen is" om een remake van Final Fantasy VII te maken. "Voorlopig hebben we nog geen specifieke plannen, maar fans vragen ons voortdurend om FFVII opnieuw te produceren. We zullen de mogelijkheid dus onderzoeken - of we het gaan doen, en voor welk platform de FFVII remake dan wel zal verschijnen", aldus Wada.

Opvallend aan de commentaar die Wada geeft is dat Square Enix nog aan het twijfelen is voor welk platform de nieuwe versie van FFVII dan wel zou moeten verschijnen. Ons lijkt het niet meer dan normaal dat de PlayStation 3 in de prijzen zal vallen, gezien Final Fantasy VII voor de allereerste PlayStation verscheen. Aan de andere kant bracht Square Enix het zopas uitgekomen Final Fantasy XIII - dat bij ons een perfecte score kreeg - dan weer zowel voor de PS3 als de X360 uit.

Wat denken jullie ervan? Is een FFVII remake echt nodig? En geloof je dat deze er ooit zal komen?

Read this next