Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Darkstalkers 4 in ontwikkeling sinds eind vorig jaar

Yoshinori Ono leidt het project.

Darkstalkers 4 zou al sinds eind vorig jaar in ontwikkeling zijn en Street Fighter-producer Yoshinori Ono leidt het project, dat meldt een bron aan VentureBeat.

Darkstalkers 4 zou een aangepaste versie van de Street Fighter x Tekken engine gebruiken, dat op zijn beurt dan weer een aangepaste versie van de Street Fighter 4 engine is. Yoshinori Ono zou de leiding over het project genomen hebben op het moment dat het maken van Street Fighter x Tekken afgerond werd. Dat was eind 2011.

Darkstalkers is een fighting gamereeks uit de jaren '90 met vampieren in de hoofdrol. Ondanks een redelijke populariteit hield Capcom er mee op na Darkstalkers 3, al verschenen enkele personages zoals Morrigan en Felicia wel nog in andere games zoals Marvel vs. Capcom.

Erg verbazend is het niet dat er een nieuwe Darkstalkers zit aan te komen. Twee weken geleden registreerde Capcom al een nieuwe Darkstalkers-trademark bij de Europese Unie en Ono vertelde vorig jaar in een gesprek met Eurogamer dat ze tussen augustus 2010 en maart 2011 maar liefst 95.000 fan requests hadden binnengekregen om een nieuw deel in de reeks te maken.

"Op een dag, als we een half miljoen [fan requests] bereiken, merkt Capcom het misschien op en zal ik kunnen doen wat ik in London deed in 2007, toen ik de comeback van Street Fighter aankondigde," zei Ono toen. Duidelijk enthousiast over het idee van een nieuwe Darkstalkers.

"In de nabije toekomst, met jullie hulp, zal het misschien gebeuren. We zijn op de goede weg want we zitten nu met Darkstalkers in dezelfde situatie als met Street Fighter enkele jaren geleden. Dus doe zo voort!"

Het heeft gewerkt!

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties