Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Darksiders-reeks is niet dood'

Nieuwe eigenaar Nordic Games is 'toegewijd' aan voortzetting.

Darksiders-designer Joe Madureira laat op Facebook weten dat de Darksiders-serie 'nog niet dood is.' Volgens Madureira is uitgever Nordic Games volledig toegewijd aan het voortzetten van de action adventure-reeks.

De designer zegt nog niet in hoeverre hij zelf bij het project is betrokken, maar hoopt dat Nordic Games binnenkort meer informatie bekendmaakt.

De eerste twee Darksiders-games zijn uitgegeven door THQ, een bedrijf dat in 2012 failliet werd verklaard. In de daaropvolgende veiling van THQ's intellectuele eigendommen, kocht Nordic Games de rechten op. De nieuwe uitgever is op zoek gegaan naar een ontwikkelstudio en neemt de tijd met de serie, om 'niet dezelfde fouten te begaan als THQ.'

Darksiders gebruikt de legende van de vier ruiters van de Apocalyps als basis. 'War' en 'Death' speelden respectievelijk de hoofdrol in de eerste en de tweede Darksiders-game. Online wordt dan ook gespeculeerd dat de volgende game zich focust op een van de overgebleven ruiters, Conquest en Famine.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Darksiders

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Darksiders II

Video Game

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties