Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Division is Ubisofts nieuwe online RPG

Ubisoft waagt zich voor de eerste keer in de wereld van online RPG's.

Ubisoft kondigde aan het einde van z'n persconferentie op E3 2013 een nieuwe IP aan. Tom Clancy's The Division zal de uitgever z'n eerste open world online RPG worden. Het spel speelt zich af in een post-apocalyptisch New York nadat een virus de wereld contamineerde. Als speler ben je lid van een divisie die dat wat overblijft van onze bloeiende beschaving tracht te redden. We kregen meteen een gameplaytrailer te zien.

Het spel zal speelbaar zijn op PS4, Xbox One en tablets. Hoe dat laatste net in z'n werk zal gaan weten we nog niet zeker, maar in de gameplaytrailer zagen we een soort droid die consolespelers bijstond vanuit de lucht.

Aan het einde van de presentatie zien we hoe de groep spelers in een schijnbaar verlaten wereld een andere groep spelers tegenkomt. Meteen ontplooit zich een heftig vuurgevecht. Daar stopt de footage en ook meteen de informatie die we hebben over het spel. Als ontwikkelaar Ubisoft Massive erin slaagt deze game zo af te werken als wat we zagen tijdens deze presentatie, dan wordt The Division eentje om naar uit te kijken.

Meer over The Division weten? Lees dan onze The Division review en raadpleeg onze The Division tips.

Bekijk op YouTube

Read this next