Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Souls tabletop RPG aangekondigd

Van de makers van het Dark Souls-bordspel.

Steamforged Games, de maker van het Dark Souls-bordspel, werkt momenteel aan een Dark Souls pen-and-paper RPG. Dat maakt het bedrijf zelf bekend via Twitter. De RPG heet Dark Souls: The Roleplaying Game.

Het is nog niet duidelijk in welke tijd de RPG zich precies afspeelt. Wel worden in de tweet met de woorden "Lothric" en "Unkindled" referenties naar Dark Souls 3 gemaakt. Daarmee wordt gesuggereerd dat het spel zich in de tijd van die game afspeelt.

Over het regelsysteem van de Dark Souls tabletop RPG is nog niets duidelijk. Steamforged Games maakt eerder wel al de Epic Encounters-serie die op de vijfde editie van Dungeons & Dragons is gebaseerd. Het zou kunnen dat het nieuwe Dark Souls-spel daar eveneens gebruik van maakt.

Voor wie liever een nieuwe videogame dan een tafelspel speelt, komt op 23 februari Elden Ring uit. Die game vernieuwt de welbekende formule en geeft je voor het eerst een open wereld om je een weg doorheen te banen. Meer informatie over die game lees je in Sander zijn Elden Ring preview.

Het is nog niet duidelijk wanneer Dark Souls: The Roleplaying Game uitkomt.

Artikel geschreven door Menno Burgers.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties