Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Souls duurt 60 uur

Er komt geen demo of DLC.

Op de website Andriasang is er een gedeeltelijke vertaling verschenen van een interview met Hidetaka Miyazaki, de director van Dark Souls.

Het belangrijkste nieuws is dat Dark Souls ongeveer 60 uur duurt. Zijn spirituele voorganger Demon's Souls duurde “maar” 30 tot 40 uur. Verder wordt het aantal vijanden opgevoerd van 30 naar 100 verschillende soorten. Natuurlijk horen daar ook meer wapens, armour en magische krachten bij. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om jezelf tijdelijk om te toveren als een levenloos object.

Volgens Miyazaki gaat het ook om een volledig naadloze wereld, die als een geheel moet aanvullen. “Hierbij moet je niet denken aan open velden zoals in Oblivion, maar meer aan één grote dungeon,” aldus Miyazaki. Normaal gezien wordt er geen DLC vrijgegeven, maar is niet volledig uitgesloten.

Dark Souls staat gepland voor een release in 2011, maar er wordt nog geen definitieve datum opgeplakt. Er komt ook geen demo, want volgens Miyazaki is een korte demo niet genoeg om voeling te krijgen met de game.

Getagged als

Reacties