Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Souls director betreurt niet te werken aan vervolg

Namco Bandai wilde nieuwe directie voor Dark Souls II.

Hidetaka Miyazaki heeft aan het hoofd gestaan van verscheidene From Software spellen: Armored Core, Demon's Souls en, meest recentelijk, Dark Souls. Dark Souls II kent echter twee nieuwe directors: Tomohiro Shibuya en Yui Tanimura. Miyazaki voelt verdriet dat hij niet meer aan de Souls serie werkt. Namco Bandai wilde Miyzaki hoogst waarschijnlijk vervangen om de serie een nieuwe impuls mee te geven.

Miyazaki betreurt deze keuze enigszins. Hoewel hij de franchise altijd een warm hart zal toedragen en het vervolg wilt spelen, houdt hij enige afstand tot het vervolg. Hij blijft vertrouwen houden in het spel omdat het team achter het vervolg "de essentie van Dark Souls beseft."

Miyazaki ziet deze wending als een nieuwe kans. "Misschien is dit het moment om nieuwe inspiratie op te doen." Hij erkent te verlangen naar een game met een 'warmere' setting. De Souls spellen staan bekend om hun hoge moeilijkheidsgraad en vijandige, desolate werelden. Miyazaki benadrukt dat een warmere game niet per se simpel of gemakkelijk wordt.

Over de auteur

Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties