Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Souls 3 walkthrough en gids

Alle regio's, gebieden, bonfires, bosses en baasgevechten.

Dark Souls 3 is moeilijk. Hoewel het relatief makkelijk begint, escaleert de moeilijkheidsgraad erg snel. De lineaire wereld gaat over in een doolhof met verschillende paden. Welke weg moet je opgaan? Wat moet je doen? Waar vind je een fatsoenlijk wapen? Hoe versla je dat ding dat je blijft vermoorden?

Jij hebt vragen en wij de antwoorden. We zijn al weken bezig met ons hoofd herhaaldelijk tegen Dark Souls 3 te stoten. Onze weg naar de overwinning is lang en we blijven maar steeds opnieuw sterven. Wees niet zoals ons en leer van onze fouten. Profiteer van onze bloed, zweet en tranen.

Of je nu een totale beginner bent die wat uitleg nodig heeft over wat alle cijfers en stats betekenen, een veteraan die even wilt nakijken hoe het ook weer zit met die NPC quest of covenant locatie, of gewoon een stap-voor-stap Dark Souls 3 walkthrough van heel de game wilt; we zijn hier om te helpen en om te voorkomen dat je de wanhoop niet te groot wordt. Aan deze gids wordt voortdurend verder gewerkt en we voegen constant nieuwe inhoud toe.


Inhoudsopgave Dark Souls 3 walkthrough

Om alles overzichtelijk te houden hebben onze we Dark Souls 3 walkthrough in verschillende delen opgesplitst. Je vindt hier links naar de verschillende regio's uit Dark Souls 3 en welke gebieden en baasgevechten deze bevatten.

Op deze pagina: Cemetery of Ash, Iudex Gundyr

Dark Souls 3 - Firelink Shrine
Alles wat je over de centrale hub moet weten. Firelink Shrine is niet alleen je veilig basis, maar ook de plaats om te levelen en waar NPC's die je ontmoet hun onderkomen zoeken.

Dark Souls 3 - High Wall of Lothric
Baan je een weg door dit kasteel en maak voor het eerste kennis met de vervallen staat van Lothric. Eerst moet je draak voorbij komen om de Tower on the Wall te bereiken. Van daaruit is het in rechte lijn naar de Vordt of the Boreal Valley eindbaas.

Dark Souls 3 - Undead Settlement
Aan de voet van Lothric ligt dit dorp vol rusteloze ondoden. Het gebied is in twee gebieden opgedeeld: langs de Cliff Underside bereik je een toren met een vriendelijke reus en vecht je met een optionele Demon Boss. Via Dilapidated Bridge ga je tenslotte naar de Curse-Rotted Greatwood boss.

Dark Souls 3 - Road of Sacrifices
Tijd om de wildernis in te trekken. Trotseer vreemde vogelmonsters op weg naar Halfway Fortress. Trek van hieruit de wildernis van Crucifixion Woods in en trotseer de Crystal Sage baas.

Dark Souls 3 - Farron Keep
Elke Souls game heeft zijn giftig moeras nodig en hier heet het Farron Keep. Trek je beste uitrusting met Poison Resistance aan en baan je een moeizame weg voorbij zieke slakken. Allemaal om drie vuren te doven en toegang te krijgen tot de eerste Lord of Cinder: Abyss Watchers.

Wordt snel vervolgd!

En vergeet ook zeker onze Dark Souls 3 tips niet!


Cemetery of Ash

Welkom bij Dark Souls 3. Hoewel dat de initiële reis door Cemetery of Ash je aan de hand van berichten op de grond leert hoe de controls van de game werken, is het als nieuwkomer aangeraden om eerste onze Dark Souls 3 beginner tips te lezen voor je verder gaat.

In dit startgebied hoef je je in ieder geval niet over al te veel druk te maken. Nadat je wakker wordt, ga je vooruit. Wat verder vind je een Grunt, een standaard melee vijand, die je met een enkele aanval uitschakelt. Waar het pad splist, ga je naar rechts om de Soul of a Deserted Corpse op te rapen. Ga terug naar het hoofdpad om de volgende Grunt te doden. Neem de Ashen Estus Flask van de gebroken fontein.

Je ziet rechts een kleine trap en links een langere. Op beide paden vind je een Grunt en dit is een goede kans om je backstabs, parries en ripostes te oefenen; net zoals de tutorial berichten uitleggen. Nog een Crossbowman wacht onder de gebroken boog, dus houd je schild naar boven als je dichterbij komt.

Voorbij de boog vind je rechts een paar Grunts. Hier spoort een tutorial bericht je aan om two-handed aanvallen te proberen. Als je met je zwaard begint te zwaaien, stormen beide vijanden op je af. Wees dus voorzichtig.

Voorbij deze tegenstanders vind je waterig pad dat je later kunt verkennen. Het leidt naar een Giant Crystal Lizard die nu nog te moeilijk voor je is, maar die je een Titanite Scale geeft als je hem verslaat en bovendien vind je vlakbij een Soul of an Unknown Traveller. Ga terug naar het hoofdpad dat over de bergen uitkijkt. Je vindt je eerste bonfire om de hoek. Kindle het om het Cemetery of Ash fast travel point te activeren. Je krijgt ook de Rest emote.

Wanneer je de berg afdaalt kom je een Grunt tegen. Hier splist het pad op. Ga naar links en spring beneden op de tombe om de Titanite Shard te pakken. Gebruik je plunging attack wanneer je van de kleine klif valt om de Grunt beneden te doden en de begane grond te bereiken. Kijk ook uit voor vijand met een kruisboog.

Ga nog niet door de boog. Als je de eerde sprong gemist hebt, keer dan terug om het nog een keer te proberen, maar pas op voor de drie Grunts op het pad en eentje vlakbij de graven. Onderzoek deze grafzerken en je vindt een pad dat naar beneden leidt. Hier wacht een Shielded Grunt en een Crossbowman. Probeer de melee vijand naar je toe te lokken om buiten het bereik van de andere te blijven. Val niet van de klif! Als beloning krijg je aan het einde van het pad vijf Firebombs. Keer terug naar het hoofdpad.

Ga nu door de boog met de twee toortsen. Je kunt in dit gebied vrij rondlopen, want de geknielde figuur in het midden zal je niet aanvallen. Er is echter niets te zien of te vinden, dus benader het zwaard en verwijder het zoals wordt aangegeven. Nu begint je eerste boss fight met Iudex Gundyr.

Iudex Gundyr baasgevecht

Dit is eigenlijk geen volwaardig baasgevecht, maar het is toch uitdagend genoeg dat veel nieuwe spelers er problemen mee hebben.

Dit is dus Iudex Grundyr en zware jonge waar Souls-veteranen echter weinig problemen mee zullen hebben. Blijf rond hem cirkelen, rol achter hem wanneer hij met zijn wapen zwaait en van hem dan aan. Deze tactiek helpt je makkelijk naar de overwinning.

Als je geraakt bent en terug moet vallen om Estus te drinken, pas dan op voor zijn sprongaanval. Het heeft een lang bereik, maar gelukkig een kleine hit area waardoor het makkelijk te ontwijken is.

Wanneer hij twee derde van zijn health kwijt is, verandert Iudex Gundyr in zijn tweede vorm; iets wat je in Dark Souls 3 nog vaker gaat tegenkomen. Als je tot op dit punt goed werk hebt geleverd, kun je hem snel verslaan voordat hij de kans krijgt om van zijn nieuwe vaardigheden gebruik te maken. Blijf dezelfde tactiek gebruiken en rond hem cirkelen. Als je toch meer tijd nodig hebt, let dan op voor zijn verbeterde bereik.

Als dit gevecht te moeilijk voor je is, denk er dan aan dat het ontworpen is om je de basis van de Dark Souls combat te leren: stamina efficiënt beheren, blokken versus rollen en agressie met voorzichtigheid balanceren. Laat je niet meteen ontmoedigen en als het echt niet lukt probeer dan een ander personage te ontwerpen dat beter bij je speelstijl past.

Na zijn dood laat Iudex Gundyr een Coiled Sword vallen. Dit is geen wapen, maar een key item. Hier komen we later nog op terug. Voor nu moet je zeker zijn dat je de Iudex Gundyr bonfire aansteekt op de plaats waar de baas eerder knielde. Denk er aan dat als je hier rust alle normale vijanden terugkomen, moest je terug willen gaan.

Geef jezelf een schouderklopje en ga verder naar je volgende doel: Firelink Shrine.


Ga verder: Dark Souls 3 - Firelink Shrine

Zie ook: Dark Souls 3 tips

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Dark Souls 3

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties