Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Souls 3 - Undead Settlement: vind Loretta's Bone, bereik de brandende boom

Dark Souls 3 walkthrough: zet je eerste stappen in dit dorp vol ondoden.

Aan het einde van de High Wall of Lothric brengen enkele vreemde wezens je naar de voet van het kasteel. Hier vind je een dorp waar de undead curse een ravage heeft aangericht. Pas op voor gluiperige vijanden, talloze valstrikken en moeilijk baasgevecht. Gelukkig kom je hier en daar ook een zeldzaam vriendelijk gezicht tegen. Undead Settlement is opgedeeld in 3 bonfires, 1 optionele baas en 1 eindbaas:

Op deze pagina: Undead Settlement

Volgende pagina's::
Dark Souls 3 - Dilapidated Bridge
Dark Souls 3 - Cliff Underside
Dark Souls 3 - Demon Boss
Dark Souls 3 - Curse-Rotted Greatwood


Van de Foot of the High Wall bonfire is de enige weg voorwaarts door de grote poort. Maar volg eerst de linkse muur en klim de verbrijzelde barricade in om een Large Soul of a Deserted Corpse te vinden.

Ga via de trap naar beneden en volg het pad langs de muur. Halfweg vind je trappen die naar beneden leiden, maar negeer die even en loop naar het einde om een scène te activeren. Drie honden vallen de passieve Grunts beneden aan. Gebruik de chaos in je voordeel of wacht tot het voorbij is.

Ga weg van de grote poort als de honden dood zijn. Wees voorzichtig als je voorbij de twee koetsen aan de linkermuur gaat. Er zitten twee honden achter. Als je snel genoeg bent, kun je er vlug één doden. Raap de twee Alluring Skulls op als de honden dood zijn.

Blijf naar beneden gaan en let op dat je geen lijken van pelgrims aanvalt. Neem de Homeward Bone links van de brug en doorzoek dan de rechterkant tot je een NPC vindt waarmee je kunt spreken.

Hij heet Yoel of Londor. Als je hem niet meteen opzoekt, verdwijnt hij voorgoed waardoor je een einde misloopt. Ga in op zijn verzoek om hem naar Firelink Shrine te brengen. Je vindt hem aan het einde van de tunnel links van Andre. Yoel geeft je de Beckon emote en verkoopt een aantal goede sorcery spells. Daarnaast heeft hij nog een unieke functie. Tot vijf keer stelt hij je voor om je 'true strength' te tonen. Daarmee krijg je een gratis level up.

Verder kun je hier niks doen buiten van het uitzicht genieten. Je kunt de items die je in de verte ziet oplichten nog niet bereiken. Keer terug naar waar de honden de passieve Grunts aanvielen. Activeer de schakelaar om de poort te openen en dood de Grunt aan de andere kant, of laat hem weglopen.

Ga het dorp binnen en kijk lichtjes naar rechts om de Undead Settlement bonfire te vinden.

Undead Settlement is een lineair gebied, maar er zijn verschillende paden en het loont de moeite ze allemaal te verkennen.

De slungelige vijanden zien er sterk uit, maar het zijn gewone Grunts. Ze droppen ook Fire Gems, en dat is goed nieuws. Dood de twee Grunts die het pad weg van de Undead Settlement bonfire versperren. Dood ook een derde Grunt op weg naar het gebouw dat op een schuur lijkt.

Hak in het oplichtende lijk in de schuur om een Small Leather Shield te vinden. Als je met je rug naar de deur staat, zie je links een pad en rechts een hoop rommel. Rol door de rommel om de Assassin te zien die je zal aanvallen op het linksepad. Je kunt naar hem springen en met hem vechten, of hem gewoon met pijlen bekogelen.

De Assassins zijn heel vervelend. Ze vallen dikwijls langs boven aan, gebruiken Throwing Knives en bewegen heel snel en onvoorspelbaar. Als je ze raakt, springen ze soms achter je om je in de rug te steken. Val dus nooit meer dan één keer aan. Probeer ze niet in groep te bevechten. Je vermijd ze eigenlijk best gewoon. Dood ze voor ze kunnen aanvallen.

Neem de trap naar beneden als de eerste Assassin dood is. Neem de twee Charcoal Pine Bundles en ga dan naar bet balkon buiten. Er patrouilleert een Grunt met een riek die je mits goede timing en stealth in de rug kunt aanvallen. Ga naar het einde van het pad en neem de twee Repair Powders. Keer dan terug en hak onderweg in het lijk. Je kunt de schat zo meteen oppikken.

Ga langs het balkon terug de schuur binnen. Volg de linkermuur om de trap naar beneden te vinden. Daar wachten drie Assassins je op. Een staat meteen rechts als je naar beneden gaat. Een andere verschuilt zich om de hoek. De derde bespringt je als je naar het midden van de kamer gaat. Neem de twee Charcoal Pine Bundles in de hoek als de kust veilig is.

Verlaat de schuur en ga voorzichtig verder, want er zijn veel vijanden in het volgende gebied. Je kunt sluipen en Loretta's Bone nemen zonder de aandacht van de groep rond de brandende boom te trekken. Je kunt dit voorwerp naar Greirat in Firelink Shrine brengen. De volgende keer dat je naar hem terugkeert, zal hij je niks verkopen maar wel de Curl Up emote geven. Geen zorgen: hij herstelt snel en zal aanbieden voor jou items te gaan zoeken.

De vijanden rond de brandende boom zullen je niet aanvallen tenzij je vlak voor hen passeert, maar de Evangelist in het midden zal je zien als je te dicht komt. Lok haar weg zodat de hele groep je niet aanvalt. Haar knuppel komt hard aan, ze roept vanop afstand een zwerm bloedzuigers op en kan ook een vuurspreuk gebruiken. Gelukkig legt ze vlug het loodje en kun je haar spreuken makkelijk onderbreken. Houd afstand en maar val snel aan wanneer ze begint te casten. De goede oude truc met de pijlen is ook heel effectief.

Ga terug naar de brandende boom en reken er af met alle Grunts. Ze zijn allemaal vijandig, maar hebben een lage detectie en volgen je bijgevolg niet lang. Je kunt ze dus makkelijk een voor een uitschakelen. Als ze dood zijn, kun je een aantal schatten in de buurt oprapen: een Soul of an Unknown Traveller naast een rooster aan de rand van het gebied, een Estus Shard voor de boom en een Ember erachter. Als je een boog hebt, kun je een lijk in de boom neerschieten. Het heeft negen Kukris, maar pas op voor de vijand in de buurt. Tenslotte vind je een Titanite Shard op een drempel in de lagere paden. Pas wel op voor de vijanden daar.

Vanaf splitst het pad op en begint je reis naar het volgende gebied: Dilapidated Bridge.


Ga verder: Dark Souls 3 - Dilapidated Bridge

Keer terug: Dark Souls 3 walkthrough
Zie ook: Dark Souls 3 tips

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties