Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Souls 3 tips en tricks

Alle Dark Souls 3 tips en tricks op een rij. Beginner tips, NPC's, boss souls, covenants en endings.

Hoewel dat Dark Souls 3 het meest toegankelijke deel uit de trilogie is, blijven heel wat zaken vaag en vragen onbeantwoord. Het is dus geen schande om zaken die onduidelijk zijn even op te zoeken. Het is beter om je kennis over de game te verruimen in plaats van gefrustreerd te worden. Vooral nieuwkomers kunnen enkele goede Dark Souls 3 tips gebruiken.

In deze gids vind je alles van beginner tips tot diepgaande informatie over bijvoorbeeld alle eindes of de NPC's die je kunt ontmoeten. Neem dus gerust je tijd om even alles te bekijken, maar pas wel op voor spoilers. En keer geregeld terug, want onze kennis over Dark Souls 3 gaat de komende weken alleen maar groeien.

Veel plezier en laat je niet ontmoedigen!


Inhoudstafel Dark Souls 3 tips

Op deze pagina: De 9 belangrijkste Dark Souls 3 beginner tips

12 Dark Souls 3 tips voor veteranen
Geavanceerde tips die enkel Souls veteranen zullen begrijpen. Wanneer zijn Weapon Arts nuttig? Hoe zit het met Weapon Durability? Hoe werkt Hollowing nu precies? Klopt het dat ik m'n armour niet langer kan upgraden?

Dark Souls 3 - Covenants en hun rewards
Stap voor stap uitgelegd hoe je bij elke Covenant aansluit, wat hun functie is, hoe je je ranking verhoogt en welke beloningen daar tegenover staan. Onze favoriet? De onvoorspelbare Mound-makers!

Dark Souls 3 - Estus Shard locaties
Een extra slokje van je Estus Flasks betekent vaak het verschil tussen net wel of niet de volgende bonfire halen. Verzamel ze dus alle elf Estus Shards met onze gids.

Dark Souls 3 - Undead Bone Shard locaties
Als je in Dark Souls 3 wilt overleven, moeten je Estus Flasks meegroeien. Verzamel alle tien Undead Bone Shard om elke slok van je Flask wat meer prik te geven.

Dark Souls 3 - Dark Sigil en Hollowing
In Dark Souls 3 werkt Hollowing anders dan in de voorgaande games. We leggen helder uit welke effecten de Dark Sigils hebben en hoe je ze terug geneest.

Dark Souls 3 - Alle NPC's voor Firelink Shrine - Binnenkort!

Dark Souls 3 - Boss Soul Transposition gids - Binnenkort!

En vergeet ook zeker onze Dark Souls 3 walkthrough niet!


De 9 belangrijkste Dark Souls 3 beginner tips

Begin als een Knight
Dark Souls 3 heeft geen traditionele RPG classes. Er is geen typische 'tank' of 'dps' build en alle opties liggen open. De verschillende classes zijn dus eerder variaties op een verzameling attributen en statistieken die je speelstijl bepalen. Dat gezegd is de Knight wel een uitstekende eerste keuze. Je begint met een goed zwaard en schild waarmee je een tijdje zoet bent. Daarnaast heb je veel punten in Strength en Vigor, waardoor je deftige schade uitdeelt en ook heel wat kunt verdragen. Ook je Vitality, de stat die bepaalt hoe zwaar je uitrusting mag zijn, is behoorlijk hoog. De Knight is dus een goede allrounder met een uitstekende uitrusting. Hij biedt een goede basis om je avontuur te beginnen en heeft alles om de typische Dark Souls combat met zwaard en schild te doen slagen.

Vigor is de belangrijkste stat
Wanneer je vijanden verslaat, krijg je Souls. Deze Souls gebruik je om items te kopen, uitrusting te upgraden en natuurlijk om in level te stijgen. Investeer in het begin enkele in je Vigor stat om je health te verhogen. Want in het begin van Dark Souls 3 is health belangrijker dan Strength of andere statistieken. Het is, zeker voor beginners, cruciaal om schade te kunnen slikken. Verhoog daarom Vigor naar 17 of 18 voor je nog maar aan andere stats denkt. Later investeer je dan in Strength of Dexterity.

Rollen is van levensbelang
Je moet zoveel mogelijk rollen om vijandige aanvallen te ontwijken. Veel van de schilden die je vindt, houden niet 100 percent van de schade tegen. Dit betekent dat je health verliest zelfs als je succesvol blokt. Als je dual-wield of van wapen wisselt, heb je zelfs helemaal geen verdediging. Daarom is het belangrijk dat je leert rollen om aanvallen te ontwijken. Rollen gebruikt net als blokken stamina. Verhoog de Endurance stat om je stamina te verhogen en houd de meter altijd nauwlettend in de gaten.

Lig niet wakker van je build
We kennen het gevoel: je spendeert te veel punten in atrributen of stats waarvan je denkt dat ze je helpen, maar al snel beklaag je die beslissing. Geen paniek! Halverwege de game kom je een NPC tegen die je toelaat om al je punten te veranderen. En dit zelfs meerdere keren. We verklappen niet wie of waar, maar raadpleeg binnenkort onze Dark Souls 3 NPC gids om meer te weten te komen.

Blijf onder 70 percent equip load
Probeer altijd je equip onder de 70 percent te houden. Dit cijfer raadpleeg je door in je equipment scherm simpelweg over je armour of wapens te gaan. Zelfs een halve percent maakt een verschil, dus negeer het niet. Deze stat bepaalt immers of je snel of traag rolt. En geef toe, je wilt toch liever snel van gevaar wegrollen in plaats van veel te traag? Daarbij komt nog het voordeel dat je tijdens de snelle rol voor een korte tijd geen schade kunt oplopen. Als je Dark Souls 3 langer dan vijf minuten speelt, merk je meteen hoe belangrijk rollen is. Als je echter een personage met een zwaar schild en immense bepantsering speelt, die liever schade absorbeert in plaats van te ontwijken, dan mag je deze tip negeren.

Negeer voorlopig Covenants
Covenants in Dark Souls 3 kun je het best vergelijken met verschillende facties. Je zweert ze trouw en vervolgens voer je opdrachten uit om je reputatie te verhogen en beloningen te verdienen. Voor sommige is het een redelijk eenvoudig proces, maar de meeste zijn complex en gericht op PvP. Zoals spelers hun game invaden of helpen verdedigen. Je sluit je bij een Covenant aan door de corresponderende ring te dragen. Deze vind je als loot of door met NPC's te praten. Onthoud voorlopig gewoon dat je ze veilig kunt negeren om Dark Souls 3 uit te spelen. Maar weet ook dat sommige Covenants de game drastisch veranderen. Als je jezelf bijvoorbeeld zonder te weten bij een van de facties aansluit, kan het gebeuren dat je plots naar een andere wereld wordt getransporteerd om iemand te helpen of dat je eigen wereld om de tien minuten een invader over de vloer krijgt. Allemaal zaken die je eerste playthough alleen maar onnodig ingewikkeld maken.

Let op voor verdachte kisten en valse muren
Pas op voor mimics. Dark Souls 3 zit vol met deze rotzakken. Deze monsters nemen de gedaante van een kist aan, maar maken je genadeloos af als je ze opent. Geen loot voor jou, maar slechts een snelle dood. Voordat je een kist opent moet je ze altijd snel een klap geven. Als het een mimic is weet je het meteen zeker en ben je klaar voor het gevecht. Als het een gewone kist is verlies je niets. Geen reden dus om het niet op veilig te spelen. Open ook altijd pas kisten als heel de kamer veilig is. Je wilt het namelijk niet tegen een mimic en een heleboel vijanden tegelijk opnemen. Voor valse muren geldt hetzelfde systeem. Een simpele aanval doet de illusie verdwijnen en tovert vaak een handige shortcut of extra loot te voorschijn. Als je online speelt, wijzen berichten van andere spelers je vaak in de goede richting. Of net niet natuurlijk…

Trotseer nooit een baasgevecht als je veel Souls hebt
Ga nooit een baasgevecht aan wanneer je net veel Souls hebt verzameld. Dit klinkt logisch, maar veel nieuwe spelers durven dit wel eens te vergeten. Kijk altijd in je status scherm of je genoeg Souls hebt om enkele levels te stijgen. Als dit het geval is, is het beter om even snel naar Firelink Shrine terug te keren en ze eerst te gebruiken. Een baas of nieuw gebied trotseren zonder dat een heleboel Souls op het spel staan, bespaart je heel wat kopzorgen en frustraties.

Vrees de dood niet
In Dark Souls 3 loert frustatie steeds om de hoek. Probeer je controller heel te houden als je net voor dat je je verloren Souls kunt oppikken door een makkelijke vijand wordt gedood. Vaarwel zuurverdiende Souls. Hoewel dat we aanraden om je Souls zo vaak mogelijk te spenderen, ga je er ook een heleboel verliezen. Dit hoort nu eenmaal bij het spel. Je kunt het niet vermijden. En daarom is het beter om het je simpelweg niet aan te trekken. Het punt is dat je uit elk sterfgeval leert en probeert niet steeds dezelfde fout te maken. De dood op zich is geen probleem, maar je moet oefenen om er goed mee om te gaan. Verwacht bijvoorbeeld niet dat je een baas van de eerste keer verslaat. Eerst heb je enkele mislukte pogingen nodig om zijn aanvalspatroon te leren. En als alles mislukt, roep dan de hulp in van andere spelers met de White Soap Signs op de grond. Moest dat ook niet genoeg zijn, geef het dan op voor vandaag en keer morgen terug. Laat Dark Souls 3 je niet onnodig frustreren.


Ga verder: 12 Dark Souls 3 tips voor veteranen

Zie ook: Dark Souls 3 walkthrough

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dark Souls III

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties