Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Souls 3 - High Wall of Lothric: vind een Longbow, omzeil de draak

Dark Souls 3 walkthrough: trotseer het eerste deel van het kasteel en vind items en shortcuts.

Nadat je Firelink Shrine zorgvuldig hebt verkend, teleporteer je met de bonfire naar High Wall of Lothric. In dit kasteel trotseer je de overblijfselen van een leger Undead. En naar goede traditie trotseer je meteen een draak. In dit gebied vind je 2 bonfires en 1 baasgevecht:

Op deze pagina: High Wall of Lothric

Volgende pagina's:
Dark Souls 3 - Tower on the Wall
Dark Souls 3 - Vordt of the Boreal Valley


Er is slechts één pad om te volgen en verder te gaan, open dus de deuren. Ga buiten meteen naar beneden en activeer de High Wall of Lothric bonfire.

Vanaf hier zijn er twee routers: een met een draak (aan je linkerkant wanneer je met je rug naar de deur van Firelink Shrine staat) een een pad zonder. Het hoofdpad is het linkse, met de draak, maar eerst ga je best naar rechts om enkele nuttige items te verzamelen. Als dit je niet interesseert, kun je de rest van de gids tot aan de volgende titel overslaan.

Zoek eerst een kleine opening in de muren van deze cirkelvormige omgeving, recht tegenover de draak. Ga hier door om een Crossbowman uit te schakelen, dit bespaart je heel wat problemen wanneer je beneden bent. Val echter niet van de richel! Als je te veel lawaai maakt, kan het ook zijn dat je de aandacht van een hond beneden trekt. Neem de trap naar beneden en probeer de tweede hond te agroën om deze eerst op zijn eentje uit te schakelen voor je verder gaat.

De meeste Grunts die je hier tegenkomt zijn passief: ze vallen je alleen aan als je ze schade berokkent. Maar als een Overseer vijand er in slaagt om alarm te slaan, vallen ze je allemaal tegelijk aan. Zelf vijanden die normaal achter de hoek op de loer liggen komen aanlopen. Daarom is het beter om deze vijanden gewoon met rust te laten. De beloning van 36 souls per Grunt is het niet waard.

Het echte probleem is de twee Tall Guys die hier patrouilleren: een van de toren verder op en een andere op de trappen links van het pad. Deze vijanden doen veel meer schade en leggen niet zo snel het loodje als de Grunts die je eerder al ontmoette. Pas dus op wanneer je ze voor het eerst benadert. Afhankelijk van waar je begint te vechten, is het mogelijk om beide vijanden tegelijk aan te trekken. Pas dus op dat je niet tussen hen gevangen wordt.

Wanneer beide Tall Guys zijn uitgeschakeld, ga je langs de linkse trap naar beneden. Pas op, want hier probeert een gewone Grunt je te ambushen. Pak de Soul of a Deserted Corpse. De poort hier gaat niet van deze kant open, maar onthoudt deze plek wel voor later. Ga terug naar boven en volg het pad naar de kleine toren.

Het volgende gebied is lastig. Tussen de passieve Grunts zit er ook eentje met een kruisboog, schakel hem snel uit. Maar pas op, een van de passieven is eigenlijk een Snake Beast, net zoals Iudex Gundyr. Wanneer je dichterbij komt en met je zwaard begint te zwaaien, wordt hij agressief en begint hij te transformeren. Je hebt slechts enkele ogenblikken om je voor te bereiden.

Een tactiek is om snel te zijn en de Crossbowman te doden en dan snel achteruit te lopen voordat de Snake Beast je kan aanvallen. Met wat geluk kun je ook dichterbij sluipen en de Grunt backstabben voordat hij begint te transformeren. Het monster houdt er echter niet van om de top van de toren te verlaten, dus wanneer alles fout gaat kun je nog altijd naar beneden vluchten en wachten tot het monster zijn interesse verliest. Val het dan vervolgens langs achteren aan en herhaal het proces. Een goedkope manier om de Snake Beast te verslaan, maar wel uiterst effectief.

Deze vreemde vijanden laten meestal een Titanite Shard vallen als je ze voor de eerste keer verslaat, maar het slechte nieuws is dat ze ook respawnen. Als de top van de toren vrij is, vind je er een Longbow en 12 Standard Arrows. Ga terug naar het begin, rust aan de bonfire en kies het andere pad met de draak.

Van de bonfire ga je in de richting van de grijze draak. Het monster valt je niet aan, maar dit betekent niet dat je veilig bent. Als je enkele momenten wacht voordat je verder gaat, zie je dat er een Overseer in je richting patrouilleert. Als je de passieve Grunts lastigvalt en hij ziet het, slaat hij alarm en vallen alle Grunts aan.

De veiligste manier om verder te gaan, is om de rechtste Grunt aan te vallen en ondertussen de passieven te vermijden en tenslotte terug naar de trap te gaan. De Overseer zal alarm slaan, maar slechts één Grunt zal zijn orders opvolgen. Versla ze beide makkelijk aan de trap. Raap de Soul of a Deserted Corpse op. Op weg naar de draak zijn hoofd wordt je nog door één Grunt aangevallen.

Ga in de donkere kamer beneden aan de korte trap en ga meteen naar links om de Grunt die op de vloer zit te doden. Verken de kamer in de richting van de klok om twee Firebombs te vinden en de Shield Grunt die zich achter enkele kisten schuilhoudt te ontdekken.

Wacht nog even met de ladder in het midden van de kamer te nemen. Ga terug naar buiten en zoek een korte trap vlakbij de kop van draak. Ga naar boven en schakel de Overseer uit. Neem de volgende trap naar boven. Pas op voor twee Grunts die je proberen te ambushen. Boven vind je Binoculars, die je gebruikt om in first-person rond te kijken. Ga terug naar beneden naar de draak en wandel naar de overkant, laat je een verdieping naar beneden vallen onder zijn vleugel. Ga door het raam om twee Gold Pine Resin op te rapen.

Neem de ladder naar beneden. Vergeet niet de Soul of a Deserted Corpse op te rapen terwijl je de kamers doorkruist. Buiten stoot je op een Shield Grunt. Pas op voor zijn vriend met een kruisboog wat verder op het pad.

Zorg er voor je verdergaat voor dat je voldoende health hebt. Beklim de trap erg voorzichtig, maar ga niet helemaal naar boven. Je ziet zo meteen waarom.

Er zijn twee paden om voorbij de draak te komen: een langs boven en langs onder. Wij raden het onderste pad eerst aan, waarna je later kunt terug keren om het bovenste gebied uit te spitten.

Het makkelijk om voorbij de draak te geraken. Van het vuur dat hij spuwt kun je moeilijk afleiden waar het veilig is. Let op de vlammen die op de grond achterblijven. Op het lagere pad zijn ze ongevaarlijk. Gebruik het East-West schild voor de extra fire resistance voor het geval dat je een fout maakt en ga vervolgens vlakbij de vlammen staan. Wacht totdat het vuur voorbij is en sprint naar de trap aan de overkant.

Het mag je niet treuzelen: loop snel maar stil (gewoon lopen, niet sprinten) vooruit en draai je meteen om in de richting van de toren waar de draak op zit. Als je geluk hebt valt de Knight die hier patrouilleert je niet aan. Dood de twee Grunts en neem de Soul of a Deserted Corpse.

Als je met de Knight wilt vechten, denk er dan aan dat hij veel krachtiger is dan de vijanden die je tot nu toe trotseerde. Als je hem verslagen hebt, ga je de toren binnen. Pas op voor een Thief links. Deze vijanden smijten met messen en zijn snel met dolken.

Op de smalle balk vind je drie Firebombs, maar laat deze nog even liggen. Neem eerste de uitgang en klim naar de top van de toren om het Tower on the Wall bonfire te activeren.

Neem de Titanite Shard in de hoek van dit gebied. Je hebt hier een goed zicht op de draak, maar we raden snipen af. Je hebt nu genoeg souls, dus het is een goed idee om even terug naar Firelink Shrine te gaan voor je naar het volgende deel verdergaat.


Ga verder: Dark Souls 3 - Tower on the Wall

Keer terug: Dark Souls 3 walkthrough
Zie ook: Dark Souls 3 tips

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Dark Souls III

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties