Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Souls 3 - Firelink Shrine: praat met Fire Keep, Andre the Smith en andere NPC's

Dark Souls 3 walkthrough: alles wat je over je thuisbasis moet weten.

Nu dat Iudex Gundyr dood is, kun je de dubbele deuren achterin de arena openen. Ga er doorheen en pak de Broken Straight Sword van het lijk af.

Voordat je de helling opgaat, loop je naar de richel en kijk je naar rechts waar je een pad ziet lopen. Twee Grunts staan hier op je te wachten. Als je langzaam door loopt kun je ze een voor een te grazen nemen. Wees extra voorzichtig langs het nauwe pad, waar een Homeward Bone te vinden is. Een lesje over audio-aanwijzingen: als je goed je oren openhoudt hoor je de vijanden boven je. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Wanneer je de helling oploopt, zie je twee Grunts in het hoge gras links van je. Als je op hen af stapt, trek je de aandacht van een Shielded Grunt en eentje met een kruisboog boven je. Je kunt daarom beter eerst verder naar boven lopen en eerst met hen afrekenen. Diegene in het gras verroeren zich meestal niet.

Aan de andere kant van de trap staat een nietsvermoedende Grunt voor zich uit te turen. Val hem aan of schop hem van de rand af voor een lachertje.

Er is nog meer te doen voordat je door de centrale deur met toortsen gaat. Ga vanaf de deur naar rechts. Je loopt langs een aantal graven en komt oog in oog te staan met een hond. Als je nog nooit een Souls game hebt gespeeld, waak je dan voor de snelheid van deze vijand. Voor je het weet staat hij achter je. Zodra hij dood is zoek je tussen de grafzerken een Ember.

Laten we nu de linkerkant van het altaar doorzoeken, in de buurt van waar je eerder die vier Grunts vermoord hebt. Ga de trap op en pak het East-West Shield uit de boom. Draai je om, ga de volgende trap op en reken af met de twee Grunts die je in de weg staan. Iets verderop vind je een Ember bij een lijk. Loop langs de rand en pak een Homeward Bone op vanachter een tombe.

Er is nog één pad buiten het altaar waar we nog niet zijn geweest, maar deze wordt bewaakt door een NPC. Het loont de moeite hem te vermoorden, aangezien hij een Uchigatana bij zich draagt. Dit is een krachtig wapen voor zo vroeg in de game. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je later terugkomt met een boog kun je van een veilige afstand met hem afrekenen. Als je het wilt proberen, wacht dan even tot we de volgende bonfire aantsteken. Ga door de centrale deur naar de Firelink Shrine.

Welkom in Firelink Shrine. Dit gebied dient als je uitvalsbasis. Het zit vol vriendelijke NPCs die waardevolle diensten aanbieden. Val hier nooit iemand aan.

Vanaf de deuren kun je naar de begane grond gaan door naar de rand van het platform te lopen en dan de trap rechts van je te pakken. Activeer de Firelink Shrine bonfire met de Coiled Sword die je van Iudex Gundyr afnam.

Deze bonfire heeft iets speciaals, namelijk de mogelijkheid om Undead Bone Shards te verbranden. Op dit moment heb je er nog geen, maar als je er één vindt breng je ze hier om je Estus Flask te upgraden.

Laten we een babbeltje maken met de mensen in dit gebied. De sombere kerel in de buurt van de trap is Hawkwood. Hij is nogal depressief vanwege dat hele Unkindled-gedoe en geeft je de Collapse emote.

De gemaskerde vrouw is de Fire Keeper en is je beste vriend. Met haar praat je om te levelen.

Ga door de tunnel onder de hoofdingang en praat met de Shrine Handmaid. Zij is je handelaar. Initieel heeft ze niet veel handelswaar te bieden, maar dit is uit te breiden door haar Ashes te geven. Koop de White Sign Soapstone als je je diensten wilt aanbieden aan andere spelers.

Ga verder door de tunnel waar je Andre the Smith tegenkomt. Praat meermaals met hem om de Hurrah emote te ontgrendelen. Hij heeft verschillende belangrijke vaardigheden:

  • Wapens en uitrusting repareren: niet strikt noodzakelijk tenzij je kwetsbare of ongeschikte bepantsering draagt.
  • Wapens versterken: gebruik Titanite om je wapens en schilden te versterken.
  • Infuse wapens: gebruik verschillende upgrade-materialen om het wapentype aan te passen of magische attributen toe te kennen aan je meleewapens of schilden
  • Estus toekennen: bepaal hoeveel Health en FB boosts je bij je wilt dragen
  • Upgrade Estus Flask: lever een Estus Shard in om vaker je Estus Flask te kunnen gebruiken.

Er is nog één NPC om mee te praten. Ga de trap op, waar tronen rondom de bonfire staan. Je kunt inscripties vinden achterop de tronen. Zoek naar Ludeth the Exiled. Op deze troon zit Ludeth of Courland, en je kunt met hem praten zonder op het podium te vallen door je bij de arm van de troon te positioneren. Later biedt hij Transposition aan, waarmee je Boss Souls kunt omvormen tot krachtige items. Denk er dus aan om nooit zomaar een Boss Soul te verkopen!

Er is nog een laatste NPC om tegen te praten voor je verder gaat: Leonhard. Deze donkere kerel leunt tegen Lothrics troon. Hij geeft je vijf Cracked Red Eye Orbs en spoort je aan om de PvP te proberen.

Tijdens je reizen ontgrendel je meer NPCs, zowel bezoekers als permanente verkopers. Op dit moment is er echter niet veel meer te doen. Als je via de zijingang naar buiten gaat vind je nog wel een Soul of a Deserted Corpse. Hier is ook een Giant Tree die soms zaden laat vallen, die gevechten met invaders makkelijker maken.

Je kunt hier ook nog op jacht naar schatten, maar dit wil je voor later bewaren. Onze volgende bestemming is de High Wall of Lothric.


Ga verder: Dark Souls 3 - High Wall of Lothric

Keer terug: Dark Souls 3 walkthrough
Zie ook: Dark Souls 3 tips

Getagged als
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties