Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Souls 3 - Estus Shard locaties

Zo vind je alle elf Estus Shards in Dark Souls 3.

Als je in Dark Souls 3 wilt overleven is het cruciaal om met behulp van Estus Shards je Flasks te upgraden. Doorheen je avonturen in Lothric, kun je elf van deze Shards vinden. Sommige zijn goed verstopt in afgelegen hoekjes of achter valse muren, andere worden dan weer door een horde vijanden bewaakt. Maar de omwegen en gevechten zijn zeker de moeite waard. Een extra slok van je Estus Flask betekent vaak het verschil tussen leven en dood. We zetten even de elf Estus Shards locaties op een rij, opgedeeld volgens de verschillende gebieden.

Zie ook: Dark Souls 3 - Undead Bone Shard locaties

Firelink Shrine
Deze is goed verstopt en vereist bovendien een investering van 20.000 Souls om tot de schuilplaats toegang te krijgen. Koop van de Shrine Handmaid de Tower Key. Neem de trappen rechts naar boven tot je bij de toren komt. Ga verder naar de brug en kijk naar het lager gelegen dak. Laat je naar beneden vallen en raap de Estus Shard op.

High Wall of Lothric
Ga naar de Tower on the Wall bonfire. Neem de trap naar beneden en daal vervolgens de ladder af. Ga naar buiten het dak op, ontwijk of versla de vijanden en neem aan de andere kant de ladder naar beneden. Ga het gebouw binnen en versla de Knight. Ga door de deur aan de andere kant van de kamer om in een grote zaal te komen. De Shard bevindt zich beneden in het midden van de kamer op een altaar.

Undead Settlement
Voorbij het eerste gebouw dat je meteen na de Undead Settlement bonfire doorkruist, kom je bij een open gebied met een groot kampvuur en een heleboel vijanden. Versla genoeg vijanden om wat ruimte te creëren en neem dan vlug de Estus Shard vlakbij het vuur.

Road of Sacrifices
Vanaf de Crucifixion Woods bonfire ga je onder de boog tussen de twee gebouwen en volg je het pad naar links. Versla enkele grote Crucifixion Victims om aan het einde van het pad de Shard te vinden.

Cathedral of the Deep
Als je vanaf de Cleansing Chapel bonfire de trappen naar de begraafplaats neemt, passeer je vier vijanden die aan een obelisk zitten te bidden. Versla deze kamikazes en raap de Estus Shard aan de voet van de obelisk op.

Farron Keep
In het midden van het moerasgebied ligt een ingestorte toren met daarnaast een klein vuur. Vlakbij de voet van de toren vind je een lijk met een Shard.

Catacombs of Carthus
Neem vanaf de Demon Ruins bonfire de trap naar beneden. Ga rechts naar de andere kant van de kamer, ga links de gang in en spring aan het einde over het gat om een Estus Shard te vinden.

Irithyll Dungeon
Ga vanaf de Dungeon bonfire de gang in en ga naar rechts. Als je de Jailer's Key hebt, kun je aan het einde de deur openen en naar een lager gelegen platform springen. Als je de sleutel niet hebt, moet je een omweg maken. Steek links de smalle brug over, ga aan de overkant naar rechts door de ingestorte cel. Ga de trap af, sla links af en volg het pad tot je buiten komt. Welke route je ook kiest, de Shard zit rechts in de Mimic wat verderop.

Anor Londo
Deze Estus Shard vind je in de kathedraal tussen de bonfire en de Aldrich boss fight, in de kist recht tegenover de hendel om de deuren te openen.

Lothric Castle
Nadat je de Dancer of the Boreal Valley hebt verslagen, ga je de ladder op en draai je naar links. Vecht met de Knight aan het einde van de stenen passage en neem de lift naar beneden. Spring halverwege op de richel en raap de Shard op.

Grand Archives
Vanaf de Grand Archives bonfire ga je naar het dak en naar de grote koepel. Ga net voor de trappen op het dak naar rechts tot je bij een gat tussen twee pilaren komt. De Estus Shard ligt bij een lijk op het balkon wat verderop.


Keer terug: Dark Souls 3 tips

Zie ook: Dark Souls 3 walkthrough

Getagged als

Over de auteur

Redactie avatar

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties