Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Souls 3 - Dark Sigil en Hollowing

Krijg en genees de Dark Sigil.

Als je in de wereld van Dark Souls Hollow wordt, verlies je Humanity en word je door de Undead Curse getroffen. De meeste 'menselijke" vijanden die je ontmoet zijn Hollows en slechts agressieve lijken.

In vorige Dark Souls games word je Hollow als je sterft. Je hebt minder health en verliest de mogelijkheid om andere spelers te summonen. Om terug menselijke te worden moet je een Humanity item gebruiken. In Dark Souls 3 werkt dit anders. Als je sterft verlies je de Lord of Cinder-status en moet je een Ember gebruiken om terug 'normaal' te worden, maar je wordt niet automatisch Hollow.

Maar er is wel een manier om Hollow te worden en het heeft enkele duidelijke gevolgen. Op deze pagina leggen we uit hoe Hollowing in Dark Souls 3 werkt.

Hoe Hollow worden: Dark Sigil

Spelers worden niet Hollow tot ze de Dark Sigil hebben. De Dark Sigil is een key item die je krijgt van Yoel of Londor wanneer je zijn aanbod accepteert om je ware krachten te vinden. Je vindt Yoel in de Undead Settlement.

Wanneer je de Dark Sigil hebt, verhoogt elke dood je Hollow level met één per Dark Sigil dat je hebt. Als je één Dark Sigil hebt, verhoogt elke dood je Hollow level met één, als je er twee hebt met twee, enzovoort.

Yoel biedt je vijf Dark Sigils in ruil voor gratis levels aan. Elke Dark Sigil wordt pas beschikbaar nadat je genoeg Hollow levels hebt verzameld. Vanaf level 16 zijn ze allemaal beschikbaar. Dit moet je bereiken voordat je enkele bazen verslaat en Yoel uit zichzelf sterft.

Drie extra Dark Sigils zijn beschikbaar van Yuria en Anri of Astora. Raadpleeg later onze NPC gids om hier meer informatie over te krijgen.

Je Hollow level kan maximaal level 99 bereiken.

Effecten van Hollowing

Het meest zichtbare effect van Hollowing is dat je personage er als een lijk uitziet. Dit visuele effect wordt sterker met je Hollow level. Het lijkt geen effect op je interactie met NPCs te hebben.

Als je er niet van houdt dat je er als uitgedroogd vlees uitziet, kun je van Yuria voor 5000 Souls de Untrue Dark Ring kopen. Deze ring heeft geen effect op je Hollow status, maar laat je personage er terug normaal uitzien.

Als je Hollow level hoger is dan 15, verhogen wapens die met een Hollow Gem infused zijn je Luck attribuut. Een +10 Hollow wapen geeft je +5 Luck en die bonus verdubbel je met dual-wielding. Dit is erg handig om items te farmen. Je moet de Profaned Coal in de Irithyll Dungeon vinden en aan Andre geven om je wapens met een Hollow Gem te infusen.

Hollowing genezen

Er zijn geen negatieve gevolgen aan Hollowing, maar er zijn manieren om je Hollow level te verlagen of je Dark Sigils te genezen.

Om je Hollow level te resetten moet je een Purging Stone van Yuria kopen, of van de Shrine Handmaid nadat je haar Yuria's Ashes hebt gegeven.

Om je Hollow level te resetten, Hollowing te genezen en Dark Sigil te verwijderen, moet je de Fire Keeper Soul in de toren achter Firelink Shrine vinden. Let wel op: het derde einde wordt afgesloten en Yuria verlaat Firelink Shrine. De Dark Sigil genezen wordt duurder naarmate je in het spel vordert, dus maak deze keuze zo snel mogelijk.


Keer terug: Dark Souls 3 tips

Zie ook: Dark Souls 3 walkthrough

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Dark Souls III

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties