Skip to main content

Dark Souls 3 - Covenants en hun rewards

Zo join je elke Covenant en verdien je unieke beloningen.

Dark Souls 3 stroomlijnt voor een groot deel de Covenants uit de vorige games in de trilogie, maar vaak is het nog onduidelijk wat er nu precies aan de hand is. In deze gids leggen we uit wat Covenants zijn, hoe ze werken, hoe je ze kunt joinen en welke beloningen ze je bieden.

Dark Souls 3 Covenants zijn in-game facties die exclusieve beloningen bieden aan spelers die bepaalde taken voltooien. Om een Covenant te joinen moet je een item vinden en equippen. Het Covenant Sigil slot vind je in je inventaris scherm naast je ringen.

Sommige Covenants zijn vijanden van elkaar en leden van tegengestelde facties kunnen vaak niet met elkaar spelen. Gelukkig bestaan er in Dark Souls 3 geen consequenties voor het verwisselen van Covenants. Maar er zijn gevolgen aan het joinen van specifieke Covenants en het voltooien van bepaalde taken.

Dit wordt al snel duidelijk wanneer je de details van elke Covenant leert. Lees verder om alles over de verschillende Covenants te weten te komen. Ze staan in de volgorde van hoe je ze in de loop van de game tegenkomt.

Way of Blue

Way of Blue is passieve factie die door de Blue Sentinels Covenant beschermd wordt. Wanneer een Way of Blue lid door een vijandige speler invade wordt, wordt automatisch ook een Blue Sentinel opgeroepen om bescherming te bieden.

Als je de Way of Blue sigil draagt, lijkt de kans groter dat je het doel bent van een invasie, maar natuurlijk beschik je ook steeds over een beschermeling. Het is een goed idee om de sigil te dragen wanneer je niet bezig bent met te ranken voor een andere Covenant. Blue Sentinels appreciëren de kans om te helpen.

Hoe Way of Blue joinen
Praat met High Priestess Emma in de kathedraal in High Wall of Lothric, tegenover de arena waar je Vordt of the Boreal Valley baas trotseert.

Hoe in rank stijgen
Way of Blue is een passieve Covenant en heeft dus geen rankings.

Way of Blue beloningen
Er zijn geen gekende beloningen voor de Way of Blue, buiten de bescherming van de Blue Sentinels.

Warriors of Sunlight

Warriors of Sunlight is een Covenant die focust op het helpen van andere spelers. Als je de Covenant joint krijgt je summon sign en phantom een mooie gouden kleur. Als een Warrior of Sunlight een andere speler invade, ziet hij oranje.

Hoe Warriors of Sunlight joinen
Vind de Warrior of Sunlight sigil in een gesloten kamer in Undead Settlement op weg naar de Dilapidated Bridge bonfire.

Hoe in rank stijgen
Warriors of Sunlight stijgen in rank door Sunlight Medals te verzamelen. Deze worden aan alle spelers in een co-op sessie beloont wanneer een Warrior of Sunlight-lid aanwezig is en de host een baas verslaat of een bonfire bereikt. Lothic Knights in Lothric Castle laten ze ook soms vallen. De medailles lever je bij de Sunlight Altar in Lothric Castle in.

Warriors of Sunlight beloningen
Rank 1 - 10 Sunlight Medals: Sacred Oath miracle. Kost 65 FP, vereist 28 faith en twee attunement slots. Verhoogt aanval en verdediging.
Rank 2 - 30 Sunlight Medals: Great Lightning Spear miracle. Kost 45 FP, vereist 30 faith en een attunement slot.

Mound-makers

De Mound-makers zijn een onvoorspelbare factie die focust op het doden van andere spelers. Of ze nu een witte (co-op) of rode (invasie) summong sign gebruiken, hun symbool en phantom is altijd paars. Ze kunnen zowel de host als phantoms die invaden aanvallen en worden vaak in games met meerdere spelers gesmeten. Geregeld vechten ze tegen elkaar.

Summon dus een Mound-maker op je eigen risico. Maar als je game al een 'mad dark spirit'-invader langskrijgt, zijn ze handig om afleiding te bieden.

Hoe Mound-makers joinen
Er zijn twee manieren. De eerste is een geheime manier vlakbij de Cliff Underside bonfire. Deze manier kun je echter alleen gebruiken als je de Curse-Rotted Greatwood nog niet hebt verslagen. Later kun je de Covenant joinen door de sidequest van Sirris of the Sunless Realms te voltooien (hierover later meer).

Hoe in rank stijgen
Mound-makers verzamelen Vertebra Shackles. Deze krijg je door andere spelers (hosts of invaders) in je eigen game of die van andere te doden. Skeletal Knights in Catacoms of Carthus laten ze ook vallen. Lever ze in bij het altaar in de Pit of Hollows, beschikbaar nadat je Curse-Rotted Greatwood hebt verslagen.

Mound-makers beloningen
Rank 1 - 10 Vertebra Shackles: Bloodlust. Katana die 11 strength en 24 vereist. A grade dexterity scaling. Weapon Art offert eigen health op voor meer schade.
Rank 2 - 30 Vertebra Shackles: Warmth pyromancy. Kost 50 FP. Vereist 25 faith en twee attunement slots. Creëert een healing flame die HP geeft bij aanraking.

Blue Sentinels

Blue Sentinels worden automatisch opgeroepen wanneer een lid van de Way of Blue door een invader in gevaar is. Deze Covenant deelt ranking, beloningen en factie items met de Blade of the Darmoon. Deze factie bestaat dus vooral om toe te laten dat spelers elkaar helpen voor ze de Blade of the Darkmoon Covenant bereiken.

Hoe Blue Sentinels joinen
Praat het Horace bij de Halfway Fortress bonfire.

Hoe in ranking stijgen
Blue Sentinels stijgen in ranking door Proof of Concord Kept items te verzamelen. Deze worden aan Blue Sentinel leden beloond wanneer ze een invader verslagen na een automatische summong of als hun co-op host een baasgevecht bereikt. Silver Knights in Distant Manor in Irythyll of the Boreal Valley laten ze soms vallen. Lever ze in bij Company Captain Yorshka in Anor Londo (hierover later meer).

Blue Sentinels beloningen
Rank 1 - 10 Proof of Concord Kept: Darkmoon Ring. Verhoogt FP in Ashen Estus Flask.
Rank 2 - 30 Proof of Concord Kept: Darkmoon Blade miracle. Kost 50 FP. Vereist 30 faith en een attunement slot. Vergelijkbaar met andere magic weapon spells.

Watchdogs of Farron

Een echte PvP covenant. Watchdogs of Farron worden automatisch gesummoned wanneer een speler in menselijke vorm het gebied rond Farron Keep betreedt. Deze phantoms zijn blauw met rode tinten, verwar ze dus niet met Blue Sentinels of Darkmoon Blades of je gaat een snelle dood tegemoet.

Hoe Watchdogs of Farron joinen
Bestudeer de Old Wolf of Farron vlakbij Farron Keep.

Hoe in ranking stijgen
Verzamel Wolf's Blood Swordgrass. Deze beloning krijgt een lid wanneer hij speler verslaat na een automatische summoning om Old Wolfs territorium te verdedigen. Grhu vijanden in Farron laten ze ook soms vallen. Inleveren bij Old Wolf.

Watchdogs of Farron beloningen
Rank 1 - 10 Wolf's Blood Swordgrass: Old Wolf Curved Sword. Curved Greatsword dat 19 strength en 25 dexterity vereist. C grade dexterity scaling. Weapon Art is een spin gevolg door een sprong en sterke aanval.
Rank 2 - 30 Wolf's Blood Swordgrass: Wolf Knight's Greatshield. Vereist 30 strength en geeft bescherming tegen bleeding. Wolf Ring. Verhoogt poise.

Rosaria's Fingers

Een PvP covenant met een twist: als je tot Rosaria's Fingers toetreedt krijg je vijf kansen om je uiterlijk en attributen te resetten, voor de lage prijs van een Pale Tongue.

Wanneer je deze Covenant joint wordt Sirris of the Sunless Realms vijandig en krijg je de mogelijkheid om met Leonhard te dueleren (hierover later meer).

Hoe Rosaria's Fingers joinen
Praat met Rosaria in bij de Rosaria's Bedchamber bonfire in Cathedral of the Deep.

Hoe in ranking stijgen
Verzamel Pale Tongues door andere spelers te verslaan. Blue Sentinels en Darkmoon Blades leveren Forked Pale Tongues op die dubbel tellen. Darkwraiths laten soms Pale Tongues vallen. Lever ze in bij Rosaria.

Rosaria's Fingers beloningen
Rank 1 - 10 Pale Tongues: Obscuring Ring. Verkleint de kans dat vijanden je zien.
Rank 2 - 30 Pale Tongues: Man-Grub's Staff. Vereist 9 strength en 18 intelligence. Spell buff stijgt met luck attribute.

Aldrich Faithful

Een PvP Covenant die de wacht houdt over Irithyll Cathedral, vergelijkbaar met de Watchdogs of Farron. Spelers die in menselijke vorm dit gebied betreden, kunnen een tegenstand verwachten. Aldrich Faithful worden automatisch gesummoned om indringers te doen.

Aldrich Faithful phantoms zijn blauw met rode tinten. Verwar ze dus niet met Blue Sentinels of Darkmoon Blades.

Hoe Aldrich Faithful joinen
Je komt deze Covenant tegen nadat je Pontiff Sulyvahn op weg naar Anor Londo verslaat.

Hoe in ranking stijgen
Verzamel Human Dregs. Deze krijg je nadat je een speler in de omgeving van Irithyll Cathedral vermoordt. Deacons in Cathedral of Deep laten ze ook soms vallen. Lever ze in bij Archdeacon McDonnell.

Aldrich Faithful beloningen
Rank 1 - 10 Human Dregs: Great Deep Soul sorcery. Kost 11 FP. Vereist 20 intelligence en een attunement slot. Cast een dark projectiel.
Rank 2 - 20 Human Dregs: Archdeacon's Great Staff. Vereist 12 intelligence en 12 faith. Een sorcery catalyst die A grade faith scaling. Geeft casters die focussen op miracles de optie om sorcery spells toch krachtig te maken.

Blades of the Darkmoon

Net als de Blue Sentinels beschermen de Darkmoon Blades leden van Way of Blue wanneer ze door een vijandige speler invade worden. Darkmoon Blades worden tegen de meest zondige spelers ingezet.

Blades of the Darkmoon phantoms zijn donkerder blauw dan hun broeders van de Blue Sentinels

Hoe Blades of the Darkmoon joinen
Praat met Company Captain Yorshka in Anor Londo nadat je Pontiff Sulyvahen hebt verslagen. Je moet de Darkmoon Loyalty emote van Sirrus of the Sunless Realms krijgen voor je lid kunt worden (hierover later meer).

Hoe in ranking stijgen
Verzamel Proof of a Concord Kept items. Deze krijg je als je een invader na een automatische summon verslaat of wanneer je co-op host het baasgevecht bereikt. Silver Knights in Distant Manor in Irithyll of the Boreal Valley laten ze ook soms vallen. Blades of the Darkmoon kunnen ook Proof of a Concord Well Kept verzamelen door Aldrich Faithful leden te doden. Lever ze in bij Company Captain Yorshka in Anor Londo.

Blades of the Darkmoon beloningen
Rank 1 - 10 Proof of a Concord Kept: Darkmoon Ring. Verhoogt FP in Ashen Estus Flask.
Rank 2 - 30 Proof of a Concord Kept: Darkmoon Blade miracle. Vereist 30 faith en een attunement slot. Gelijkaardig aan andere magic weapon spells.


Keer terug: Dark Souls 3 tips

Zie ook: Dark Souls 3 walkthrough

Read this next