Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Souls 3 - 5 dingen die je moet weten

Die and retry.

Dark Souls 3 is inmiddels ook in het Westen neergestreken. Dat wordt weer ouderwets vloeken en tieren in de op zijn zachtst gezegd pittige action-RPG. Wat zijn de belangrijkste dingen die je moet weten? We zetten het op een rijtje voor je.

1. Sterven, sterven en nog eens sterven

Die and retry. De serie staat van oudsher bekend om zijn hoge moeilijkheidsgraad. En daar is Dark Souls 3 geen uitzondering op. Verwacht weer de nodige frustrerende gevechten waarbij je soms het liefste je controller door de kamer smijt, maar volharding leidt tot voldoening. En anders is er altijd nog de Dark Souls 3 walkthrough om je verder te helpen.

2. Miyazaki staat weer aan het roer

Hoewel Dark Souls 2 onder supervisie van de Hidetaka Miyazaki stond, was de ontwikkeling in handen van zijn From Software-collega's Tomohiro Shibuya en Yui Tanimura. De creatieve geest achter de Souls-serie werkte toen namelijk hard aan Bloodborne. Miyazaki is als regisseur van Dark Souls 3 echter weer nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwste deel in de serie.

3. Gevechten meer diepgang dankzij Weapons Arts

Miyazaki wil de gevechten meer diepgang geven en introduceert daarom een nieuw gevechtsmechanisme in de game. Weapon Arts zijn unieke aanvallen voor specifieke wapens, dus bovenop de reguliere aanvallen. Greatswords, Axes, Spears, Staffs, Crossbows: de extra aanvallen zijn voor elk type wapen weer anders. Weapon Arts voegen dus een extra laag strategie aan de gevechten toe.

4. Bosses hebben verschillende aanvalspatronen

Dark Souls 3 kent veel vijanden en die vereisen allemaal een net wat andere aanpak. Het hoogtepunt van elk gebied zijn echter de baasgevechten. Die zijn voor dit deel nog uitdagender, omdat de eindbazen halverwege het gevecht hun stijl aanpassen. Denk hierbij aan gedaanteveranderingen, dubbelgangers of extra wapens. Het wordt je dus een stuk lastiger gemaakt.

5. Het slot van de serie... of toch niet?

Dark Souls 3 is "de laatste episode" in de serie. Althans, dat zijn de woorden van Miyazaki zelf. De Japanner beschouwt de serie als zijn levenswerk, maar het voelt volgens hem niet goed om oneindig dezelfde games te maken. Hij is niet bang met zijn ontwikkelingsteam nieuwe dingen te doen. In een later interview nuanceert Miyazaki echter zijn woorden en heeft hij het over "een keerpunt" in de serie. De toekomst van de serie is dus nog onduidelijk.

Meer over Dark Souls 3 weten? Raadpleeg dan onze Dark Souls 3 walkthrough en Dark Souls 3 tips.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Getagged als

Over de auteur

Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen