Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Souls 2 aangekondigd

Prepare to die... again.

Dark Souls 2 is aangekondigd tijdens de Spike Video Game Awards van 2012. De Amerikaanse show is net afgelopen en bracht enkele verrassende aankondigingen met zich mee, waaronder deze.

De game werd aangekondigd in een trailer, waarin geen daadwerkelijke gameplay is te zien. Tomohiro Shibuya van From Software, die de regie in handen heeft, vertelde in een persbericht dat de game 'een frisse ervaring is, maar ook bij de 'roots' van de serie blijft'. Bedenker van de franchise Hidetaka Miyazaki is ook weer van de partij en overziet het ontwikkeltraject.

Een releasedatum is nog niet bekend, maar de game is in ontwikkeling voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De eerste Dark Souls kwam pas later naar de PC dan naar de consoles, maar nu lijkt het er op dat de sequel tegelijkertijd naar de PC komt. Hopelijk heeft From Software daar minder moeite mee na het overzetten van de vorige game.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties