Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dark Pictures: Switchback VR release uitgesteld

Een releasegame voor de PSVR2 minder.

Supermassive Games stelt de release van The Dark Pictures: Switchback VR met drie weken uit. Die game zou normaal gezien op 22 februari uitkomen, tevens de releasedatum van de PlayStation VR2-headset. Dat blijkt nu toch niet haalbaar, waardoor opschuift naar 16 maart.

Het is niet de eerste keer dat Supermassive Games zich aan een VR-game waagt. Eerder kwam ook al Until Dawn: Rush of Blood uit. In deze spirituele opvolger beleef je in een virtuele achtbaan opnieuw griezelige tripjes.

Voor de uitgestelde release wijst de ontwikkelaar er op dat "Switchback VR de meest ambitieuze VR-game van Suppermaise tot nog toe is". Zo zou de game vijf verschillende werelden bevatten gebaseerd op eerdere games in de Dark Pictures-reeks.

"Het is altijd de bedoeling geweest om de game uit te brengen in de release window van de PSVR2, maar het is minstens even belangrijk dat spelers een volledig opgepoetste, beangstigende ervaring krijgen bij hun eerste trip in Switchback", aldus de ontwikkelaar.

De PlayStation VR2 moet het bij de release dus met een game minder stellen. Maar niet getreurd, want wie de VR-bril koopt, kan op 22 februari onder andere aan de slag met Gran Turismo 7 voor PSVR2 en No Man’s Sky voor PSVR2.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Dark Pictures Switchback VR

PS5, PlayStation VR2

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties