Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dan toch geen MGS-film?

Producer gelooft er niet meer in.

Hollywoodproducer Mike de Luca heeft gezegd dat er een einde is gekomen aan de plannen om een Metal Gear Solid-film te maken. Reden hiervoor is dat de studio bigwigs van Hollywood en de studio bigwigs van Konami het maar niet eens worden over een aantal belangrijke aspecten van de film.

Hij lijkt vooral Konami te viseren als partij die roet in het eten gooit. "Ik denk niet dat het project nog vooruit zal gaan omdat ik het gevoel krijg dat er niet genoeg gecoördineerde wil komt vanuit een bepaalde partij om deze film te maken. Ik snap het wel, want het probleem met veel van dit soort adaptaties is dat het zo'n enorme franchise is voor het videogamebedrijf. Een film kan enkel schaden. Als de film geweldig is, zul je waarschijnlijk niet meer games verkopen...Het helpt de film wel dat de franchise zo groot is maar ik ben niet zeker dat hetzelfde geldt voor het videospel, " had de Luca te zeggen in een interview met Collider.

Verder zegt de man ook dat Konami niet bereid is om de studio bepaalde 'artistieke vrijheden' te geven om de film succesvol te lanceren in een 'wereldwijde markt'. Met andere woorden: Konami pikt het niet dat de studio Snake een comedy relief sidekick wil geven, waarschijnlijk gespeeld door één van de Wayans-broertjes. Of iets dergelijks. We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties