Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 Wanted Level sterren - de politie uitgelegd

Rennen als de bliksem.

De politie in Cyberpunk 2077 is een factor waar je altijd rekening mee moet houden, ookal speel je een huurling die de wet niet altijd gehoorzaamd. Over het algemeen heb je zelden een aanvaring met de politie, het zijn vooral de misdaadbendes die je aandacht opeisen.

Maar wat als je per ongeluk een voetgang omver rijdt? Of één van die granaten die je gooit naar een vijand komt per ongeluk terecht aan de voeten van een omstaander? Dan schiet de politie in actie. Hoe hard de politie achter je aan zit, kan je lezen aan de blauwe sterren (1) naast je mini-map. Deze duiden je Wanted-level aan.

Het systeem met sterren dat je Wanted Level aanduidt is vergelijkbaar met dat van GTA 5. Ze tonen op welke manier de politie achter ons aan zit. Als de eerste ster verschijnt zal een politieagent en een combat drone in je omgeving verschijnen. Ze zullen op je schieten zonder waarschuwing en je kan jezelf niet overgeven. Ofwel versla je de agent (en maak je het erger voor jezelf), of je loopt weg.

Hoe meer politieagenten je uitschakelt (of onschuldige slachtoffers je maakt), hoe meer sterren je krijgt. Bij twee sterren zullen er meer politieagenten verschijnen om je aan te vallen. Bij drie sterren verschijnen er cyborg politieagenten, die al een stuk sterker zijn.

Het maximum aantal sterren voor de politie is een Wanted Level van vier sterren. Dan schieten de 'Elite officers' (2) in actie. Deze kunnen heel snel bewegen en zijn absoluut niet gemakkelijk te verslaan.

Aan de politie ontsnappen is best gemakkelijk. Je kan dit zien als een goed iets, maar er zijn ongetwijfeld mensen die de uitdaging missen van games als GTA om aan hun Wanted Level te ontkomen.

Het enige wat je moet doen is namelijk wegrijden. Als je erin slaagt om in een auto te stappen, kan je hoogstwaarschijnlijk zonder probleem weglopen van de situatie zonder al te veel proberen. De politie gebruikt namelijk geen politiewagens of andere voertuigen om je te achtervolgen. Na een paar seconden zal je dus merken dat de sterren die je Wanted Level aanduiden beginnen te blinken en hun kleur verliezen. Daarna verdwijnen ze volledig.

Vergeet echter niet dat auto's vernietigd kunnen worden. Als je een auto oproept in het midden van een vuurgevecht met politieagenten, bestaat de kans dat ze deze auto vernietigen voordat je in kan stappen. Je moet dus zo snel mogelijk achter het stuur kruipen, en best op het moment dat de eerste ster verschijnt.

Meer tips:

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Read this next