Skip to main content

Cyberpunk 2077 - vendors en winkels: zo koop en verkoop je items

De economie moet draaien.

Items verkopen aan vendors in Cyberpunk 2077 is erg belangrijk. In het spel verzamel je duizenden verschillende voorwerpen - wapens, kledij, junk,... - maar de grote hoeveelheid daarvan heb je niet nodig. In dit hoofdstuk leggen we uit hoe je de verschillende vendors kan vinden en hoe je je van onnodige items kan ontdoen. En in de plaats iets nieuws kunt kopen natuurlijk.

Eerst en vooral moet je een vendor zien te vinden. Open hiervoor je map en gebruik de Filter knop (1) om ongewenste icoontjes te verwijderen. Kies Services/Shops om enkel de plaatsen te zien waar je geld kan uitgeven. Dit zijn winkels voor wapens, kledij, Cyberware of voedsel.

Ga naar een vendor die heeft wat je nodig hebt. Wapenwinkels zijn bijvoorbeeld aangeduid met een icoon van een pistool (2). Ga naar de verkoper en spreek hem aan. Kies de bovenste dialoogoptie en je opent het winkelmenu.

Dit menu is verdeeld in twee delen. Links staat je inventory (3), en rechts het assortiment van de vendor (4). Het principe van de winkels is eenvoudig: klik op een voorwerp in je inventory om het te verkopen, klik op een item van de vendor om het te kopen.

Je kan de items van de winkel ook filteren (5) door op de individuele icoontjes te klikken. Merk ook op dat zowel jij (6) als de handelaar (7) genoeg Eurodollars moet hebben. Jij moet genoeg geld hebben om te kopen, maar je kan ook niet verkopen als de vendor het geld niet heeft om het item aan te kopen. Je kan helaas geen items rechtstreeks ruilen voor een andere met dezelfde waarde.

Probeer dus om verschillende vendors op de map te bezoeken. Elke vendor heeft een andere catalogus met items, en de vendors in afgelegen gebieden (hoe verder van het startpunt, hoe beter) hebben algemeen gezien waardevollere items die je kan kopen.

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Read this next