Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 uit te spelen zonder de main quest te voltooien

Utopie.

Het is mogelijk om Cyberpunk 2077 uit te spelen zonder daarvoor de main quest te voltooien. Dat maakt lead quest designer Pawel Sasko in een interview met Poolse site Spider's Web bekend.

"In Cyberpunk gebruiken we een structuur die we de tarwespike noemen. Die dient als middelpunt en is de hoofdverhaallijn met de verschillende subplots eromheen, die op verschillende manieren kunnen worden geactiveerd," aldus Sasko.

"Die subplots stellen ons in staat om iets te doen wat we nog nooit eerder hebben gedaan - ze veranderen de main quest van Cyberpunk en ze doen dat op zo'n manier dat je de main quest misschien niet eens afmaakt, maar toch de game uitspeelt en een compleet andere epiloog krijgt dan de speler die verschillende keuzes maakte, verschillende karakters ontmoette en relaties met hen aanging."

Pawel Sasko benadrukt dat je gekozen levenspad al invloed op de main quest heeft. Zo ontmoet je als Nomad Jackie onder andere omstandigheden dan wanneer je voor Street Kid of Corpo kiest.

"Je hebt misschien gezien dat op basis van je achtergrondverhaal Jackies verhaal is veranderd. Dat is een soort van vlindereffect. Het is een voorbeeld waarbij je keuze helemaal aan het begin van de game bepaalt hoe je wereld eruit zal zien," aldus Sasko.

De Cyberpunk 2077 release is op 19 november voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Op de site vind je ook alle informatie over de Cyberpunk 2077 gameplay.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties