Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 Street Cred: Hoe verdien je Street Cred en max Street Cred uitgelegd

Word in geen tijd een Night City legende.

Street Cred in Cyberpunk 2077 is een vorm van levelen dat los staat van je 'echte' character level. Het valt echter daarom niet te negeren, want het is bijna even belangrijk als attribute points investeren of je stats te verhogen aangezien veel nieuwe mogelijkheden openen naarmate je Street Cred stijgt.

Met Street Cred krijg je toegang tot nieuwe Gigs in Night City, dat zijn missies die je krijgt van Fixers. Hoe hoger je level, hoe meer er beschikbaar worden. Ook krijg je verschillende voordelen bij winkels en vendors als je Street Cred hoog genoeg is.

Als je overigens Cyberpunk 2077 volledig wil uitspelen en alle Achievements en Trophies wil behalen, dan zal je je Street Cred tot het maximum moeten levelen om de 'Legend of the Afterlife' achievement/trophy te krijgen.

Het is dus erg belangrijk, en daarom leggen we op deze pagina alles uit over Street Cred, zoals hoe snel Street Cred verdienen, het max Street Cred level dat je kan bereiken en waar je allemaal op moet letten tijdens je avontuur in Cyberpunk 2077.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoCYBERPUNK 2077 1.5 Patch - Klaar voor Next-gen?

Street Cred uitgelegd: Hoe werkt het en hoe krijg je Street Cred in Cyberpunk 2077?

Street Cred staat los van V's character level. Het werkt ook met XP, maar je krijgt deze XP op een andere manier. Je krijgt het vooral via Gigs, dit zijn een aparte categorie jobs die je krijgt van Fixers. Deze Fixers zijn personages die altijd wel op zoek zijn naar een beschikbare huurling voor hun vuile zaakjes.

Een andere manier om Street Cred XP te verdienen is de politie te helpen met misdaadbestrijding in Night City. Deze quests hebben hun eigen marker op de map en ook hun eigen objectives.

De derde en laatste manier om Street Cred XP te verdienen is door Bounties in te leveren. Sommige vijanden hebben een prijs op hun hoofd, en door ze in te rekenen krijg je Street Cred. Je vindt Bounties door personages te scannen, dan zie je hun NCPD profiel.

Hoe je Street Cred verhogen in Cyberpunk 2077

Nu dat we de basis van Street Cred kennen, is het belangrijk om te bespreken wanneer je het beste deze jobs doet. Cyberpunk 2077 is een enorme game en afhankelijk van je speelstijl is het mogelijk dat je alles wil beleven wat de game te bieden heeft.

Gigs uitvoeren lijkt misschien geen prioriteit in het begin, maar het is de sleutel naar verschillende voordelen bij vendors, en bij gevolg, betere gear voor je personage.

Dit zijn de manieren waarop je je Street Cred kan verhogen:

Speel de verhaallijn - Main quests brengen je naar nieuwe gebieden, hideouts en andere vijandelijke gebieden. Daar bevinden zich vaak vijanden met bounties op hun hoofd. Tijdens deze missies is het niet ongebruikelijk om één of twee Street Cred levels te stijgen. Het is dus zeker geen tijdverlies om een tijdje op main quests te focussen.

Gigs uitvoeren - Dit zijn vrij korte encounters op de map die je op vrij korte tijd kan uitvoeren. De opdracht varieert: het gaat van een bepaalde persoon redden uit een hideout tot een groep vijanden verslaan om een specifiek item te vinden.

NCPD helpen met misdaadbestrijding - Deze zijn eveneens doorgaans vrij kort, dus we raden aan om deze te doen terwijl je bezig bent met andere missies. Het is een goede manier om tegelijk wat Eurodollars te verdienen als wat XP. Ookal is het niet erg cool om de politie te helpen.

Wanted vijanden opsporen - Sommige vijanden zijn Wanted door de politie en als je ze vangt (dood of levend), krijg je mooi wat Street Cred in de plaats. Houd dus altijd je ogen open voor dit soort vijanden tijdens missies, al kan je ze ook gewoon op de straten van Night City tegenkomen.

Wat is de snelste manier om Street Cred te krijgen in Cyberpunk 2077?

We kunnen er niet omheen: de gemakkelijkste manier om je Street Cred te verdienen in Cyberpunk 2077 is door Gigs in Night City te doen.

Gelukkig kan je Gigs overal vinden, en je zal er ongetwijfeld al een hoop tegenkomen tijdens het opvolgen van je main quests. De tip die we kunnen geven is om het meeste te halen uit je reizen door de stad. Als je naar een nieuw district reist of tegen iemand moet gaan praten, kijk dan af en toe eens op je map en kijk op je GPS of er een Gig in de buurt is.

Je kan je Gigs ook altijd raadplegen in je journal.

Zodra je een gig ziet, kan je er gewoon heen gaan. Een gig duurt zelden langer dan een paar minuten. De meer ingewikkelde Gigis vragen je om een specifiek item te gaan halen. Je kan deze dan afgeven in één van de vele Drop Kiosks die verspreid zijn over de stad.

Gelukkig zijn deze altijd vlakbij de locatie waar de Gig plaatsvind, en worden ze automatisch gemarkeerd op je map wanneer je Gig gedaan is. Met wat hulp van je GPS is het dus snel in orde. Andere Gigs vragen je om een specifieke persoon mee te nemen, maar als ze niet willen werken kan je ze altijd bewusteloos slaan en meenemen.

We raden ook aan om altijd je ogen open te houden voor Wanted vijanden. Het is gemakkelijk om een bende te zien of een gijzeling tegen te komen. De kans is groot dat er hier een Wanted persoon te vinden is. Deze activiteiten worden gemarkeerd met een licht blauwe stip op de minimap.

Als je niet zeker bent, dan kan je mensen met bounties op hun hoofd gemakkelijk spotten door naar je minimap te kijken. Ze worden aangeduid als groene cirkeltjes daar. Als je ze ziet, scan je ze best eerst zodat je weet waar je mee te maken hebt.

Wat is het max Street Cred level in Cyberpunk 2077 en Street Cred beloningen uitgelegd

De max Street Cred level cap in Cyberpunk 2077 is 50.

Je krijgt verschillende Street Cred beloningen afhankelijk van het level dat je bereikt. Deze worden gezien als 'milestones'. Je krijgt geen nieuwe perks waar je nieuwe skills mee krijgt, maar bepaalde levels in je Street Cred geven je wel nieuwe mogelijkheden voor V, zoals het kunnen dragen van nieuwe kledij, gebruik van attachments en nieuwe cyberware.

Na het bereiken van bepaalde Street Cred levels worden er ook nieuwe Gigs beschikbaar, en krijg je dus nieuwe opties om te blijven levelen.

Dit zijn alle beloningen:

  • Level 6: Wapen vendors verkopen je nieuwe wapens
  • Level 12: Klerenwinkels hebben nieuwe items te koop
  • Level 14: Klerenwinkels hebben nieuwe items te koop
  • Level 20: Ripperdocs hebben nieuwe cyberware te koop
  • Level 27: Klerenwinkels hebben nieuwe items te koop
  • Level 37: Vendors hebben nieuwe weapon mods en attachments
  • Level 45: Wapen vendors verkopen je nieuwe wapens
  • Level 50: Ripperdocs hebben nieuwe cyberware te koop

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties