Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 Quick Scan uitgelegd - vijanden taggen en markeren

Terminator mode.

Quick Scan in Cyberpunk 2077 is belangrijk om te weten wat er allemaal rond je gaande is. Met Quick Scan zie je waar vijanden zich bevinden en kan je inschatten of bepaalde objecten in je buurt je aandacht waard zijn. Door Quick Scan goed te gebruiken is het dus gemakkelijker om je volgende stappen te plannen. In deze gids leggen we dan ook uit hoe je Quick Scan gebruikt om vijanden en interactieve objecten te markeren.

Je kan een vijand gemakkelijk taggen door naar hem te kijken. Een typische pijl (1) zal dan boven hun hoofd verschijnen, zodat je hun positie kan blijven volgen, ook als je ze niet meer fysiek kan zien. Deze tag is echter niet permanent. Deze zal snel verdwijnen als de vijand te lang uit je zicht blijft.

Daarom is het beter om vijanden te taggen in Quick Scan. Je start de Quick Scan door op de Shift-toets te drukken op een toetsenbord of op L1/LB op een controller. Kijk vervolgens naar een vijand en wacht tot je een silhouette kan zien. Druk vervolgens op de middelste muisknop of op R3.

Op deze manier krijg je een ander tag icoontje (2) boven het hoofd van de vijanden, met twee pijlen aan de zijkant. Deze tag zal veel langer aan je vijand 'vasthangen'. Je kan ook andere objecten zoals camera's, turrets en terminals taggen op deze manier om je beter te oriënteren.

Maak zeker gebruik van deze mechanic, en vooral als je gevechten aangaat in gebouwen. Op deze manier kan je namelijk vijanden en gevaarlijke objecten zien door de muren.


Meer tips:

Cyberpunk 2077 main story quest lijst - een volledig overzicht van alle main quests in volgorde

Cyberpunk 2077 map uitgelegd

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties