Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 next-gen update komt pas eind 2021 uit

CD Projekt RED biedt zijn excuses aan.

Na de geplaagde release van Cyberpunk 2077 verontschuldigt ontwikkelaar CD Projekt Red zich nu via een videoboodschap. Daarin leren we bovendien dat de game dit jaar gratis DLC krijgt, net als de beloofde next-gen update. Die laatste komt wel pas in de tweede helft van dit jaar uit.

In de videoboodschap laat medeoprichter Marcin Iwinski weten dat het helemaal niet de bedoeling was om de fans te misleiden en dat het management de verantwoordelijkheid draagt voor de rampzalige start.

Ook zijn er volgens hem veel fouten door de mazen van het net geglipt tijdens het testen. Daarnaast zorgde de asset streaming voor de vorige consolegeneratie voor complicaties bij de ontwikkeling. Daardoor kon de studio pas laat in december reviewcodes voor die consoleversies uitsturen.

Om de problemen op te lossen, kondigt CD Projekt Red twee grote patches aan die allebei begin dit jaar uitkomen. De eerste patch wordt al binnen tien dagen aan de game toegevoegd. Daar stopt het echter niet, want de game krijgt in de tweede helft van dit jaar gratis DLC en een gratis next-gen console update. Die update komt er dus later dan eerder aangekondigd. Dat uitstel is volgens Iwinski nodig om te vermijden dat de ontwikkelaars de komende maanden te veel en te hard moeten werken.

Roadmap om slechte prestaties te verhelpen.

Ten slotte werkt CD Projekt Red nauw samen met Sony om Cyberpunk 2077 terug aan de PlayStation Store toe te voegen. Op het einde van de videoboodschap benadrukt Iwinski ook nog dat de ontwikkelaar dit probleem zeer serieus neemt en hard werkt aan een oplossing.

Lees zeker ook eens onze Cyberpunk 2077 review.

Over de auteur

Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties