Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077: zo verander je de moeilijkheidsgraad

Manier van spelen.

Cyberpunk 2077 biedt je de mogelijkheid om de gewenste moeilijkheidsgraad te kiezen. Die bepaalt hoe uitdagend het avontuur is. Er zijn verschillende opties, dus iedereen zal de best passende variant vinden.

.

Je kan de moeilijkheidsgraad kiezen als je het spel voor het eerst begint, maar daarna kun je die gemakkelijk veranderen.

Om dit te doen, tijdens gameplay (d.w.z. na het laden van een save) ga je naar het pauzemenu en selecteer je Gameplay (1). Daar vind je Game difficulty (2).

.

Er zijn vier niveau's waar je uit kan kiezen:

  • East
  • Normal
  • High
  • Very high

Daarnaast kan je ook verdere opties selecteren zoals de aim assist (3):

De game zegt niet wat het veranderen van de moeilijkheidsgraad doet, maar in de praktijk komt het neer op dat V, je hoofdpersonage, meer damage doet aan en meer damage ontvangt van vijanden.

De moeilijkheidsgraad heeft dus niet echt invloed op het verkennen van Night City en de rest van de wereld van Cyberpunk 2077. Het zal vooral de gevechten op je weg gemakkelijker maken.

Cyberpunk 2077 heeft ook geen level scaling. Dit betekent dat de sterkte van vijanden niet wordt aangepast aan jou level. Je kan dus de verkeerde hoek in Nighty City om draaien en vijanden tegenkomen die vele malen sterker zijn dan jou, zelfs na het verlagen van de moeilijkheidsgraad. En anderzijds kan je later in de game terugkeren naar de eerste locaties die je tegenkwam en merken dat alle vijanden daar plots watjes zijn geworden.

Meer tips:

.

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Read this next