Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 map uitgelegd: Night City overzicht met alle districten en subdistricten uitgelegd

Alles wat je over Night City moet weten - van Westbrook tot de Badlands.

In Cyberpunk 2077 ontdek je Night City en het gebied daaromheen.

Hoewel de stadsgrens praktisch verlaten is, is Night City een bruisende metropool. De stad wordt door bedrijven en criminele bendes geregeerd, die allemaal om meer macht over Night City en zijn burgers vechten.

Hier vind je alles wat we over Night City weten, waaronder de map, districten en subdistricten.

Op deze pagina:

Night City map voor Cyberpunk 2077 overzicht

Hieronder vind je de map van Night City, zoals te ontdekken in Cyberpunk 2077.

Hoewel de map niet bijster gedetailleerd is, krijg je wel een idee waar de districten te vinden zijn en welke hoofdwegen je gebruikt om door het metropool te reizen.

Afbeelding gemaakt door Lannisters1798 van Resetera.

Deze map was al eerder gelekt op Resetera aan het begin van oktober 2020. Een papieren versie wordt aan fysieke versies van Cyberpunk 2077 toegevoegd.

Districten en subdistricten in Cyberpunk 2077 uitgelegd

Night City en het gebied er omheen zijn in zeven districten opgedeeld.

Zes van deze districten liggen in Night City en de zevende - beter bekend als The Badlands of Outskirts, is het verlaten gebied rondom de stad. De zeven Night City districten zijn:

Elk district heeft zijn eigen unieke look, te herkennen aan de gebouwen, de bedrijven en zelfs de mensen die je er leert kennen. Elk district bevat meerdere subdistricten.

In Westbrook vind je bijvoorbeeld Charter Hill en North Oak, de woonwijken voor beroemde en niet zo beroemde mensen. Japantown, ook wel bekend als de entertainment hub van Night City, is ook in Westbrook te vinden en dé plek om te bezoeken als je een overvolle portemonnee hebt.

Het is ook belangrijk om te weten dat, wanneer je Night City bezoekt, je niet op straatniveau hoeft te blijven. Night City is een verticale stad, met dank aan meerdere niveaus, verborgen liften en wolkenkrabbers. Dus, wil je echt alles ontdekken moet je altijd omhoog kijken.

Maak je maar geen zorgen dat je verdwaalt raakt. Elke straat heeft zijn eigen naam, dus je hebt al snel een goed beeld van Night City en zijn er bovendien een aantal transportopties om uit te kiezen, waaronder bestuurbare voertuigen.

Lees verder om alles te ontdekken wat we nu over de zeven Night City districten uit Cyberpunk 2077 weten.

Bekijk op YouTube

The Badlands in Cyberpunk 2077 uitgelegd

Het gebied rondom Night City staat bekend als the Badlands, en hoewel het daar gevaarlijk is, is het wel de moeite om op onderzoek uit te gaan.

Zo heb je het verlaten Rocky Ridge-district of een van de bedrijven die Night City draaiende houden, zoals de zonne-energiecentrale en de Biotechnica-boerderij die heerlijke synthetische proteïne maken.

The Badlands zijn echter niet verlaten. Groepen van Nomads reizen door het gebied, die hun eigen gemeenschap ondersteunen. Nomad is een van de Lifepaths die je in Cyberpunk 2077 kunt kiezen en als je hem kiest krijg je een beter beeld van deze levensstijl.

Er zijn altijd twee bendes actief in the Badlands - the Wraiths en the Aldecaldos.

City Center in Cyberpunk 2077 uitgelegd

De City Center is overheerst door wolkenkrabbers en megaschermen en het kloppende hart van Night City in Cyberpunk 2077. Hier vind je twee zeer verschillende subdistricten.

Corporate Plaza is waar de grootste deals in Night City worden gemaakt, waar lucratieve deals het verschil tussen een succesvol en falliet bedrijf maken. In dit speciale plaza hebben corporaties de vrije hand om hunzelf zonder invloeden van buitenaf te regeren.

Wanneer je je deals hebt gesloten is het tijd om Downtown te gaan. In dit subdistrict vind je de beste restaurants en nachtclubs in Night City, waaronder het beroemde 7th Hell. Deze club is opgericht door een ex-huurling en geeft je de kans om een beroemde vrijbuiter te worden.

Heywood in Cyberpunk 2077 uitgelegd

Ten zuiden van City Center vind je Heywood, waar het gemeentehuis van Night City te vinden is.

Hier vind je ook Reconciliation Park, wat in tegenstelling tot alle geruchten absoluut niet over een radioactieve vuilnisbelt is gebouwd. Na een prettige wandeling is het altijd een goed idee om naar Vista del Ray te gaan, waar je de markten van Night City's vindt.

Hier zijn ook de subdistricten The Glen en Wellspring, precies op de grens tussen City Center en Heywood.

Heywood behoort tot de Valentinos-bende,die vaak conflicten met de 6th Street gang van Santo Domingo heeft.

Pacifica in Cyberpunk 2077 uitgelegd

Zeggen dat Pacifica, de voormalige toeristentrekpleister van Night City het financieel zwaar heeft, is nogal een understatement. In Pacifica kun je de subdistricten Coast View en West Wind Estate bezoeken.

Dit is de meest criminele buurt, en dat zegt wat in Night City. Armoe en verlaten gebouwen sieren de straten van het district, maar sommigen zien Pacifica juist als een buitenkansje.

De markt van Pacifica staat bekend om een grote selectie van goederen zoals wapens, kleding en zelfs wat Cyberware. Maar om bij deze markt te komen moet je wel de ongure straten van Pacifica overleven.

De Grand Imperial Mall is de basis van the Animals, een bende steroïdengebruikers die oorlog voeren met the Voodoo Boys, die bekend staan als de beste Netrunners van Night City.

Santo Domingo in Cyberpunk 2077 uitgelegd

Santo Domingo is een district dat wordt geregeerd door de corporaties die in Night City gestationeerd zijn.

In het Arroyo-subdistrict vind je verschillende fabrieken en industrieterreinen. Sommige daarvan zijn door hun oorspronkelijke eigenaar verlaten en dienen nu als basis voor een ander bedrijf. De fabriekswerkers wonen in Rancho Coronado, uiteraard met toestemming van hun werkgever.

De 6th Street Gang is ook actief in dit industriële gebied en bestaat uit veteranen en supporters van 'traditionele' Amerikaarse waarden en liggen vaak in de clinch met de Valentinos.

Watson in Cyberpunk 2077 uitgelegd

Het noordelijke district Watson bloeide net op toen het viel, maar is nu weer aan het opkrabbelen tot een van de machtigste districten van Night City. Een behoorlijke prestatie als je bedenkt hoeveel misdaden er worden gepleegd.

Het design van Watson is geïnspireerd op Japan en China, en het subdistrict Little China is dé entertainmenthub van dit gedeelte van Night City. Er is ook Kabuki, een bazaar die meerdere steegjes en gebouwen in beslag neemt. Een goede plek om te shoppen of een dealtje te sluiten.

In het Northside Industrial District (NID) vind je verschillende fabrieken, maar als je liever naar het strand gaat kun je naar het Arasaka Waterfront.

Westbrook in Cyberpunk 2077 uitgelegd

Westbrook is een welvarend district in Night City. Het North Oak subdistrict is waar de rijke en beroemde mensen wonen, en in Charter Hill vind je degene die zich nog een weg naar de top worstelen.

Westbrook is niet alleen een woonwijk. het is namelijk ook waar je Japantown vindt, een plek die bekend staat voor gevarieerde entertainment in Night City. Hier vind je hostess clubs, love hotels, clubs en nog veel, veel meer. Vooral de club Clouds staat bekend als de plek waar al je verlangens worden vervuld.

Er is weinig misdaad in Westbrook, ondanks het feit dat de Tyger Claws gang hier actief is.

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Read this next