Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 Life Paths kiezen: welk Life Path kies je en het verschil tussen Corpo, Nomad en Street Kid uitgelegd

Wat is je achtergrond in Night City, en welke impact heeft dit op de game?

In Cyberpunk 2077 kan je kiezen tussen drie verschillende Life Paths, oftewel levenspaden, voor V - Corpo, Nomad of Street Kid.

Je keuze voor een Life Path zal niet enkel bepalen welke prologue je speelt, maar zal je ook andere opties tijdens dialogen en andere unieke interacties in het verhalen opleveren.

Naast attributes, is je Life Path een van de eerste keuzes die je maakt in Cyberpunk 2077. Het is dan ook een erg belangrijk onderdeel van het maken van het personage waarmee je Night City gaat verkennen.

Op deze pagina:

Welk Life Path kies jij in Cyberpunk 2077?

Cyberpunk 2077 Life Path kiezen en verschillen uitgelegd

Life Paths verwijzen naar de drie verschillende achtergrondverhalen waar je uit kan kiezen in Cyberpunk 2077. Je kan kiezen uit Nomad, Streed Kid, en Corpo.

Elk Life Path geeft je een versie van V met een uniek achtergrondverhaal en kleine wijzigingen in het verhaal van de game. Samengevat zijn de verschillen tussen de drie life paths als volgt:

  • Een unieke proloog - elk ongeveer 25 minuten lang - met verschillende locaties en personages die je introduceren tot Night City.
  • Hoe je Jackie Welles kent of ontmoet zal verschillen in elke prologue.
  • Extra dialoogopties in bepaalde situaties tijdens de game. Als je voor het Nomad Life Path kiest bijvoorbeeld zal je meer informatie krijgen van andere leden met de nomadische levensstijl. Je hebt ook meer te zeggen over voertuigen en machines. Een V die het Corpo Life Path bewandeld heeft, zal dan weer meer ervaring hebben met de vele bedrijven in Night City en beter om kunnen gaan met hun werknemers.
  • Toegang tot side quests die geassocieerd worden met dat life path.

Je Life Path heeft overigens geen invloed op de Cyberpunk 2077 romantiek opties. Deze zijn enkel afhankelijk van je lichaamstype.

Jackie Welles.

Na het kiezen van je Life Path kan je V aanpassen naar je eigen wensen. Je kan het uiterlijk bepalen (tot wel heel erg in detail) en ook de eerste stat points toekennen aan je Core Attributes.

Je krijgt altijd dezelfde hoeveelheid stat points om toe te kennen. Het Life Path dat je kiest staat hier geheel los van. Maak dus je keuze puur op je persoonlijke voorkeur.

Hoe het juiste Cyberpunk 2077 Life Path kiezen dat bij jou past

Het kiezen van het Life Path van V bepaalt mee welke dialoogopties je te zien krijgt. Het achtergrondverhaal van V geeft hem of haar een extra perspectief of voordeel dat in bepaalde conversaties en situaties van pas kan komen. Zo kan je meer roleplayen als de V die je wil zijn.

Het Life Path dat je neemt, zal je niet beperken tot een bepaalde build van je personage. Je kan je keuze dus puur maken op basis van je voorkeur en wat jij het leukste vindt klinken voor het verhaal.

Na de prologue eindigen alle drie de paden op hetzelfde 'startpunt'. Na dit startpunt is de lijst van missies die je voorgeschoteld krijgt altijd hetzelfde, met uitzondering van een aantal specifieke side quests.

Als je echt interesse hebt om bepaalde specifieke acties te doen al van in het begin van de game, los van je Life Path, dan is het aangeraden voldoende punten in je Cyberpunk 2077 attributes te steken.

Corpo Life Path in Cyberpunk 2077 uitgelegd

Als je interesse hebt in de bedrijven die de wereld doen draaien in Cyberpunk 2077, dan is het Corpo Life Path voor jou.

Hier zijn de eerste 20 minuten van Cyberpunk 2077 als je het Corpo Life Path kiest:

In deze prologue zie je V als werknemer van Arasaka Corporations, en kom je terecht in een wereld waar je elke dag wakker kan worden met een mes in je rug. Je maakt gebruik van je goede vriend Jackie om je opdrachten af te werken.

Door dit Life Path te kiezen krijg je dialoogopties die uniek zijn aan het Corpo Life Path wanneer je te maken krijgt met Arasaka of andere bedrijven zoals Militech, en hun werknemers.

Het komt erop neer dat je, in tegenstelling tot de Nomad of Street Kid Life Paths, door de truken kan zien die werknemers van grote bedrijven proberen te gebruiken, of ze juist zelf kan bovenhalen, tijdens quests die met deze bedrijven te maken hebben.

Het nadeel van het Corpo Life Path is dat je relatief weinig weet over de Badlands en de straten van Night City. Dat maakt het wat moeilijker om te interacteren met de mensen die daar wonen.

Als het op uiterlijk aankomt, is het Corpo Life Path van nature een mix tussen Neomilitarisme en Neokitsch, maar je kan dit natuurlijk naar hartenlust aanpassen.

Nomad Life Path in Cyberpunk 2077 uitgelegd

Als je het Nomad Life Path kiest in Cyberpunk 2077, dan start je de game in de Badlands in de plaats van in Night City.

Hier zie je de eerste 20 minuten van het Nomad Life Path zodat je weet wat je kan verwachten:

De prologue quest van het Nomad Life Path focust vooral op je eerste ontmoeting met Jackie, die je zal helpen met smokkelwaar in Nighty City te krijgen. Als je bang bent dat je lange tijd vast gaat komen te zitten in de Badlands, geen zorgen. Binnen het half uur ben je in Night City.

Eenmaal daar aangekomen kan je V's kennis over de levensstijl van de Nomads op verschillende manieren in je voordeel gebruiken, zoals informatie krijgen van je mede-Nomads, hun ervaring gebruiken in de Badlands en je krijgt extra dialoogopties over voertuigen en andere mechanica

Helaas betekent het leven van een Nomad dat V bitter weinig ervaring heeft met het omgaan met werknemers van een bedrijf of zelfs maar de gemiddelde inwoner van Night City. Het is dus minder waarschijnlijk dat je unieke dialoogopties of objectives krijgt wanneer je omgaat met deze personages.

Het uiterlijk van de Nomad is gebaseerd op de Entropism art style uit de Cyberpunk lore, maar zodra je meer vrijheid krijgt in Night City, kan je V's uiterlijk (en daarmee bedoelen we: kledij) aanpassen zoals je zelf wilt.

Street Kid Life Path in Cyberpunk 2077 uitgelegd

Als je het Street Kid Life Path kies in Cyberpunk 2077, dan zal V op de straten van Night City opgegroeid zijn, en al ervaring hebben met werken met de verschillende street gangs.

Hier zijn de eerste 20 minuten van het Street Kid Life Path zodat je weet wat je kan verwachten:

Tijdens de prologue quest zie je V die, na het terugkeren uit Atlanta, een vriend in nood helpt.

In tegenstelling tot de Nomad en Corpo Life Paths, zal Street Kid V niet als een outsider gezien worden door de vele gang members in Night City. Je krijgt zelfs dialoogopties die je een voordeel geven wanneer je met de gangs omgaat.

Zo geraak je gemakkelijk aan informatie waar je in de andere Life Paths zou voor moeten hacken of zelfs geweld voor zou moeten gebruiken.

Maar als je moet interacteren met nomads of bedrijven, dan ben je wel in het nadeel.

Als het over uiterlijk gaat, dan is de standard look van een Street Kid Life Path nogal 'Kitsch', maar net zoals met de andere Life Paths, kan je V's uiterlijk geheel zelf bepalen.

Veel success met het vinden van je weg in Night City, welk Life Path je ook neemt!

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties