Skip to main content

Cyberpunk 2077 levels uitgelegd: Hoe snel XP verdienen en de max level cap uitgelegd

Hoe je V sterker maakt.

Het level systeem in Cyberpunk 2077 is iets dat je ten volle moet begrijpen als je een legend wil worden in Night City. Het is naast geld verdienen en je Street Cred verhogen één van de belangrijkste dingen in de game.

Als je deze drie elementen onder de knie hebt, ligt de weg open voor je om één van de beroemdste huurlingen in Night City te worden. Maar er is maar één manier om je fysieke en mentale stats te verbeteren: XP verbeteren.

Met XP leer je nieuwe abilities die je vooruitgang zullen helpen. Je krijgt ook verschillende punten, sommige daarvan gaan rechtstreeks in je 'stats' zoals 'Body en 'Cool', die dan op hun beurt weer je Health, Stealth en andere abilities sterker maken.

Dus je snapt wel waarom het in je voordeel is om te levellen: Night City wordt er meteen minder intimiderend door.

Op deze pagina leggen we je uit hoe je snel XP kan verdienen in Cyberpunk 2077, hoe Cyberpunk 2077's level systeem werkt, en wat de Cyberpunk 2077 max level cap is. Neem deze gids door en je bent in geen tijd een legende.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Cyberpunk 2077's level systeem uitgelegd

Experience (of XP) helpt, zoals in de meeste games, om je personage sterker te maken door je meer health, stamina, magic, en meer te geven. In Cyberpunk 2077 is het niet zo verschillend, al vertoont het systeem veel gelijkenissen met Skyrim.

Als je rent, verbeter je je Atheltics. Als je je Mantis Blades gebruikt om vijanden aan gort te hakken, verdien je XP in Blades. Als je ook maar iets doet in de game, dan is de kans groot dat je er XP mee verdient. Als dat simpel klinkt, dan is dat omdat het ook zo is.

Waar het wat ingewikkelder wordt, is het verschil tussen Attribute Points en Perk Points. Om eerlijk te zijn, legt de game dit absoluut niet goed uit. Maar dat is waar wij voor zijn!

Attribute Points - In Cyberpunk 2077 heb je vijf verschillende attributes die samen je personage vormen. Deze attributes zijn Body, Technical Ability, Reflexes, Intelligence en Cool. Wanneer je genoeg XP verdient om een level te stijgen (zoals bijv. van level 14 naar level 15), dan krijg je een Attribute Point.

Attribute Points worden gebruikt om je attributes te verbeteren, en krijg je enkel als je een level omhoog gaat. Dit is anders dan Perk Points. Attribute Points gaan elk maar tot 20, en momenteel is het onmogelijk om ze allemaal naar 20 te verhogen. Denk dus goed na over in welke Attribute je je Attribute Points steekt.

Om Attribute Points uit te geven, moet je deze toewijzen aan een van je Attributes. Deze punten toewijzen kan moeilijk te begrijpen zijn in het begin, maar het helpt als je nadenkt over waar je heen wil met V en wat zijn of haar sterke punten moeten zijn. Bijvoorbeeld mijn V was eerder gefocust op technische handigheid en craften en moest daardoor niet steunen op brute kracht. Ik heb dus veel Attribute Points gestoken in Technical Ability.

En omgekeerd, als je wil dat jouw V een krachtpatser is, dan zal je je meerderheid van je Attribute Points in de Body Attribute willen steken zodat je meer health en stamina hebt.

Perk Points - Perk Points verschillen van Attribute Points maar ze zijn minstens even belangrijk. Zoals we daarnet al zeiden is de beste manier om ze te verdienen door simpelweg dingen te doen in de game. Dat kan in stealth rondlopen zijn, een bepaald wapen gebruiken dat je zelden gebruikt, of quickhacken. Wat je ook doet, je verbetert steeds hierin, en dat is de perfecte manier om Perk Points te krijgen.

Maar wat doen Perk Points? Om het eenvoudig uit te leggen: ze helpen je te kiezen welke Perks jouw V heeft, en verbeteren ze ook. Laten we als voorbeeld kijken naar de Crafting Perks hieronder.

Ik heb hier een aantal Perks geselecteerd. Degenen die compleet zijn en niet meer geüpgradet kunnen worden zijn geel en hebben 1/1 staan erboven. Als je kijkt naar Blast Shielding, dan zie je dat deze nog blauw en dat er 1/3 staat. Dit betekent dat ik nog twee Perk Points moet steken in Blast Shielden voordat deze op volle sterkte is.

Perk Points kunnen het verschil maken tussen leven en dood, dus zorg dat je al je Perk Points in je Perks steekt. Anders ontwikkel je V niet ten volle, en zal de game veel moeilijker zijn dan nodig.

Hoe XP verdienen in Cyberpunk 2077

XP verdienen in Cyberpunk 2077 is best gemakkelijk, aangezien zelfs de kleinste dingen die je doet je tenminste 100 tot 200 XP geven. Maar er zijn betere manieren, en er zijn zeker manieren die je het gevoel geven dat je snel vooruit gaat in plaats van hier en daar wat XP op te pikken.

Doe de main story missies - De main story quests spelen is een manier die je gegarandeerd veel XP geeft en na elke missie stijg je wel een level. Hoeveel XP je krijgt per missie hangt af van hoe ver je reeds in het verhaal van Cyberpunk 2077 zit, maar je mag rekenen op 5000 tot 10.000 XP.

Doe side jobs, gigs en NCPD missies - Het verhaal uitspelen garandeert je bergen XP, maar het is nog lang niet voldoende om de max level cap te bereiken en V echt ten volle te ontwikkelen. Daar heb je de side jobs, gigs en NCPD missies voor.

Deze drie activiteiten geven je allemaal ongeveer evenveel XP, maar hoeveel XP dat precies is hangt af van de moeilijkheidsgraad.

Je gaat bijvoorbeeld veel meer XP krijgen voor een uitschakelen van een doelwit in een quest die gemarkeerd staat als 'Very Dangerous' (1000-2000 XP) dan als je een quest doet die bekend staat als 'Moderately Dangerous'.

Je eigen ding doen - Ja oké, vager kan niet, maar zoals we eerder al uitlegden: door quick hacks en wapens te gebruiken, te rennen, te springen en zoveel meer, verdien je XP. De hoeveelheid XP die je krijgt is minimaal in vergelijking met missies, maar ze tellen wel op en kosten je totaal geen moeite.

De snelste manier om XP te verdienen in Cyberpunk 2077

Items craften is één van de meest belonende dingen die je kan doen in Cyberpunk 2077. Crafting specs kan je vinden bij de meeste vendors, en zolang je veel items opraapt en je nutteloze loot disassembled, zal je veel verschillende items kunnen maken. En die items kan je vervolgens weer verkopen, waardoor het een uitstekende manier is om snel veel geld te verdienen.

Maar het is niet enkel de Eurodollars die tellen hier (ook al zijn het er best veel!) maar de hoeveelheid XP die je krijgt tijdens het craften.

Kortgezegd: zolang je genoeg compontents hebt om uncommon en rare items te maken, kan je je level doen stijgen (en Attribute en Perk Points verdienen) op een zeer hoog tempo.

Zelfs het craften van de gemakkelijkste items, zoals healing items, geven je 120 XP. Het maken van quickhacks en zeldzame wapens geven je bijna 200 tot 250 XP het stuk.

Dat is niet min, zeker als je bedenkt dat je door 'common' healing items en quickhacks wel drie keer zoveel XP kan verdienen als door het uitvoeren van side quests. Hetzelfde telt voor upgraden. Dit valt ook onder het crafting gedeelte van je character menu.

Als je dus zo snel mogelijk XP wil verdienen, dan raden we aan om zoveel mogelijk te craften om zo snel mogelijk toegang te krijgen tot die belangrijke Perk Points en Attribute Points.

Wat is de max level cap in Cyberpunk 2077?

Iedereen heeft een limiet, en terwijl we er niet aan twijfelen dat er genoeg content in Cyberpunk 2077 zit om level 100 te bereiken is de the max level cap level 50.

Het is ook niet zo moeilijk om dit te bereiken, aangezien er zoveel dingen te doen zijn in Night City, en als je onze 'craft altijd' tip ter harte neemt, ben je in geen tijd op Level 50.

Maar dit is uiteraard de level cap tijdens de launch van de game. Er komt waarschijnlijk nog DLC aan, en de kans is groot dat de level cap dan verhoogd wordt.

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Read this next