Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 gebruikt AI om stem van overleden acteur te imiteren

Met toestemming van de familie.

CD Projekt RED heeft artificiële intelligentie gebruikt om de stem van een overleden stemacteur te reproduceren voor de Phantom Liberty-uitbreiding van Cyberpunk 2077.

Miłogost Reczek is te horen in de versie van de Phantom Liberty met Poolse stemmen. Hij vertolkt er de rol van Viktor Vektor. CD Projekt RED vroeg en kreeg voor alle duidelijkheid toestemming van de familie van Reczek.

In een interview met Bloomberg laat Mikołaj Szwed van CD Projekt RED weten dat Reczek 'een van de beste Poolse stemmen had' die ook al in de basisgame indruk maakte als Viktor Vektor. De studio heeft overwogen om voor de uitbreiding een nieuwe stemacteur in te schakelen, maar koos in samenspraak met Reczeks familie toch voor AI.

Concreet is er wel degelijk een andere andere stemacteur die de tekst van Viktor Vektor heeft ingesproken. Via de AI-applicatie Respeecher is de stem echter omgevormd naar die van Reczek

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

PS5, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties