Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 eindes: zo krijg je de verschillende eindes en alle Nocturne Op55N1 keuzes uitgelegd

Alles wat we weten over de zes verschillende eindes.

Cyberpunk 2077's verschillende eindes hangen af van de keuzes die je maakt tijdens de main story quests.

Op één sleutelmoment zijn er verschillende keuzes beschikbaar, afhankelijk van de allianties die je gemaakt hebt in de game. Hoe meer allianties je gemaakt hebt, hoe meer keuzes je ter beschikking hebt.

Het goede nieuws is dat er geen 'point of no return' is in Cyberpunk 2077. De game reset terug naar dit sleutelmoment als je wil zodat je een andere keuze kan maken, en dus een ander einde kan krijgen.

Dit betekent dat geen enkel einde, behalve het geheime Cyberpunk 2077 einde, volledig te missen is. Handig als je de game 100 percent wil uitspelen en alle Achievements en Trophies wil behalen.

Houd wel in gedachten dat, ook al doen we ons best om het helder maar kort te houden, spoilers onvermijdelijk zijn.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoeveel eindes zijn er in Cyberpunk 2077?

Technisch gezien zijn er zes eindes in Cyberpunk 2077. Kort samengevat, en zonder spoilers, zijn deze:

  • Eén standaard einde en een kort bonus einde waar geen vereisten voor zijn
  • Twee normale eindes waarvoor je bepaalde side quests moet uitvoeren. Eén van deze eindes kan dan weer twee kanten uit gaan.
  • Een geheim einde waar je specifieke acties voor moet doen

Geen enkele van deze eindes, behalve het geheime einde, valt te missen. De game keert terug naar het punt in de missie Nocturne Op55N1 waarop je de bepalende keuze maakt waardoor je een andere weg kan inslaan.

Hoe unlock je de drie keuzes voor het einde tijdens Nocturne Op55N1 in Cyberpunk 2077

Tijdens de missie Nocturne Op55N1, geeft Johnny je verschillende keuzes die je moet maken. Op dit punt begint het verhaal te vertakken en zet het je op weg naar één van de vele eindes tot de conclusie van het verhaal.

Als je enkel de main story missies hebt gespeeld, en geen belangrijke side quests, dan is er maar één einde mogelijk.

Om de andere twee mogelijke eindes te unlocken in Cyberpunk 2077 moet je optionele side quests doen met Panam en Johnny / Rogue. Als je dat doet krijg je twee extra opties.

Samengevat zijn dit de standaard Cyberpunk 2077 einde keuzes:

  • "Think trusting Arasaka's risky but worth it." - Dit is de standaard keuze. Als je deze volgt unlock je de 'The Devil' Trophy / Achievement.
  • "Gonna ask Panam for help." - Deze keuze krijg je als je de side quest voor Panam hebt uitgespeeld. Deze side quest start met de missie Lightning Breaks en eindigt in Queen of the Highway. Dit is dezelfde quest line waarin je een moment van romantiek met Panam kan beleven. Binnen dit pad zijn er twee mogelijke eindes
    • Als keuze voor Alt Cunningham, kies voor "Wanna live out whatever life I got left." Hiermee krijg je de 'The Star' Trophy / Achievement.
    • Als keuze voor Alt Cunningham, kies voor "Body's Johnny's. I'll go." Hiermee krijg je de 'Temperance' Trophy / Achievement.
  • "Think you and Rogue should go." - Deze keuze krijg je als je Johnny en Rogue's questline uitvoert. Deze start met de missie Tapeworm en eindigt in de missie Blistering Love. Hiermee krijg je de 'The Sun' Trophy / Achievement.
Je moet twee specifieke ketens van side quests uitspelen om alle drie de eindes te krijgen.

Weet dat, de 'ask Panam for help' variant uitgezonderd, er nog kleine wijzigingen kunnen zijn afhankelijk van de dialoogopties die je maakt en de relaties die je aanging. Deze hebben invloed op de epiloog.

Wanneer je een bepaald einde hebt gezien, keert de game terug naar de Nocturne Op55N1 missie in het verhaal. Zo kan je een andere keuze maken en één van de andere paden volgen, of nog dingen doen waar je eerder niet toe kwam. Al is het ook wel slim om toch een aparte save te maken op dit punt voor de veiligheid.

Zoals je ziet zijn er meer keuzes beschikbaar afhankelijk van hoeveel side quests je hebt voltooid. Hier spelen we Nocturne Op55N1 zonder Panam's missies te doen. Hierdoor is haar hulp niet beschikbaar.

Hoe unlock je het geheime einde in Cyberpunk 2077

Naast de bovenstaande eindes, is er nog een extra geheim einde dat voor een stuk afhangt van je relatie met Johnny Silverhand.

Als je aan de vereisten voldoet, dan kan je de 'Think you and Rogue should go' optie kiezen. Vervolgens krijg je nog enkele andere keuzes voordat je het einde kan bevestigen.

Het geheime einde is niet volledig gebaseerd op je relatie met Johnny Silverhand, maar ook je reactie op één bepaalde missie.

Op dit punt, mag je niet antwoorden met de verschillende dialoogopties voor een vijftal minuten. Na een tijd zal Johnny Silverhand beginnen praten en opent er zich een nieuw pad naar een speciaal einde, genaamd Don't Fear The Reaper.

In de weken na de launch heeft de community lang gezocht naar de exacte vereisten om dit geheime einde te krijgen. De eerste theorieën waren dat het volledig gebaseerd was op je relatie met Johnny Silverhand, maar eigenlijk komt het in werkelijkheid neer op specifieke antwoorden die je geeft tijdens één van Johnny's missies op het einde van de game, 'Chippin' In'.

Deze zijn als volgt en werden voor het eerst ontdekt door Powerpyx en vervolgens bevestigd door roylv22 en anderen op reddit:

Image via roylv22 on reddit.

Dit einde kan je dus wel permanent mislopen, maar het goede nieuws voor completionists is dat het niet nodig is om alle Achievements of Trophies te halen.

Hoe unlock je het bonus einde in Cyberpunk 2077

Naast al het bovenstaande is er ook nog een extra bonus einde dat je kan krijgen. Je hoeft hiervoor geen specifieke beslissing te maken.

Om deze te unlocken kan je tijdens de Nocturne Op55N1 keuze eender welke beslissing maken. Je moet vervolgens dan die keuze bevestigen voordat je echt vast komt te zitten op dat pad naar een einde.

Er zijn echter nog andere opties hier. Je kan namelijk twijfelen en een andere keuze maken ("Hang on. Need a minute") of ervoor kiezen om geen enkele van de opties te kiezen ("Could also just put all this to rest"). Als je deze laatste optie kiest, dan ga je naar het bonus einde.

Na die keuze, ga je voor de keuze "[Toss pills] I know. Exactly what we're gonna do."

In tegenstelling tot de andere eindes, eindigt het spel dan op dat moment en op die plek. Je krijgt wel nog een korte, unieke cutscene met Johnny Silverhand voordat de credits over het scherm rollen. Vervolgens kom je terug terecht op het moment dat je de keuze moet maken in Nocturne Op55N1.

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties