Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 Cyberware uitgelegd - Cyberware kopen, installeren, wisselen en Mods

Werk aan jezelf.

Cyberware in Cyberpunk 2077 is cruciaal in de game. Ze laten je toe om je lichaam te veranderen en te versterken. Zo geven ze je nieuwe krachten, maken ze je beter in gevechten en hacken, of kan je zelfs dubbel springen. Het is dus essentieel om tijdens je avonturen in Cyberpunk 2077 de juiste Cyberware te vinden, te installeren en zo je personage helemaal vorm te geven zoals jij het wilt.

Hieronder leggen we je uit waar je Cyberware kan vinden, hoe je ze installeert in je lichaam, hoe je ze kan vervangen, en ook hoe je ze kan aanpassen naar jouw wensen.

Cover image for YouTube videoCYBERPUNK 2077 1.5 Patch - Klaar voor Next-gen?

Hoe werkt Cyberware in Cyberpunk 2077

Door Cyberware te installeren in V's lichaam krijg je nieuwe mogelijkheden en acties om uit te voeren en beïnvloed je de statistieken van je personage, zoals regeneratie van je HP, je defense, je Cyberdeck RAM, welke schade je doet (en in welke mate), verhoog je je weight limit, je speed, en nog veel meer.

Het loont ook de moeite om Cyberware te installeren in je armen en benen. Deze Cyberware laten je bijvoorbeeld toe het potentieel van Smart, Tech en Power weapons te maximaliseren, of zelfs nieuwe unlocken. Het is pas na het installeren van de juiste Cyberware dat je Mantis Blades kan gebruiken bijvoorbeeld, of een handige rocket launcher. Met de double jump kan je dan weer gemakkelijker door Night City bewegen en openen er ook weer geheel nieuwe opties voor tijdens gevechten.


Cyberware kopen en installeren in Cyberpunk 2077

Nieuwe Cyberware kopen, plaatsen of ruilen doe je bij een Ripperdoc. Vergeet wel niet dat elke ripperdoc een ander assortiment heeft, en dat je dus best tijdens het spelen van Cyberpunk 2077 eens bij de verschillende Ripperdocs in Night City langsgaat om te kijken wat ze voor je in aanbieding hebben.

Als je tegen een Ripperdoc praat, krijg je een scherm te zien met alle Cyberware die ze hebben, onderverdeeld in verschillende categorieën:

 • Frontal Cortex (Hersenen)
 • Cyberdecks
 • Ocular System (Ogen)
 • Circulatory System (Bloedsomloop
 • Immune System (Immuunsysteem
 • Nervous System (Zenuwstelsel)
 • Integumatry System (Huid)
 • Operating System
 • Skeleton Cyberware (Skelet)
 • Hands Cyberware (Handen)
 • Arms Cyberware (Armen)
 • Legs Cyberware (Benen)

Elke categorie heeft een bepaald aantal slots waarin je Cyberware kan installeren. De Frontal Cortex (1) heeft bijvoorbeeld drie slots voor Cyberware.

Selecter een categorie om de beschikbare Cyberware in je inventory en in de winkel (2) te bekijken. Je kan een Cyberware installeren zolang je voldoet aan de voorwaarden in de beschrijving en natuurlijk genoeg geld hebt.

Je kan ook op elk moment wisselen van Cyberware zonder dat je hier extra voor moet betalen. Maar ook dit kan je enkel bij Ripperdocs.

Het is overigens ook bij Ripperdocs dat je moet zijn als je een nieuwe Cyberdeck wil kopen of installeren.


Cyberware mods in Cyberpunk 2077

Naast het installeren en wisselen van Cyberware kan je ook Cyberware Mods installeren. Deze verbeteren de statistieken van de geïnstalleerde Cyberware. Het goede nieuws is dat je Mods geheel zelf kan toepassen, en je hiervoor niet naar een Ripperdoc moet.

Om de beschikbare Cyberware Mods die je hebt te bekijken, selecteer je Cyberware (3) in je Character menu.

Als je Mods hebt die compatibel zijn met bepaalde Cyberware, dan wordt dit aangeduid met een icoontje (4) naast de relevante Cyberware.

Selecteer de Cyberware, en je krijgt een lijst met mogelijke Cyberware mods in je inventory (5). Selecteer de mod die je wil toepassen, en deze wordt meteen actief.

Meer tips:

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties