Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 campaign bevat geen microtransacties

Maar Cyberpunk Online wel.

Ontwikkelaar CD Projekt RED laat via Twitter weten dat Cyberpunk 2077 geen microtransacties bevat. De afgelopen dagen waren daarover twijfels ontstaan bij fans nadat CD Projekt-topman Adam Kicinski in een financiële rapportering naar de investeerders had vermeld dat het bedrijf 'manieren zoek om Cyberpunk-spelers aan te moedigen om extra geld uit te geven'.

De ontwikkelaar verduidelijkt nu dat die uitspraak op de Cyberpunk multiplayergame slaat. Die game komt pas binnen enkele jaren uit, en staat volledig los van de singleplayergame Cyberpunk 2077. Die laatste titel bevat dus voor alle duidelijkheid geen microtransacties.

Over de multiplayergame gebaseerd op Cyberpunk is voorlopig weinig geweten, enkel dat hij ten vroegste in 2022 uitkomt. Kicinski liet in het gesprek met de investeerders wel vallen dat 'de microtransacties in die game eerlijk een vriendelijk moeten zijn', en dat 'spelers er gelukkig van moeten worden'.

Cyberpunk 2077 komt nog steeds op 19 november uit. Op onze site lees je alles over de Cyberpunk 2077 gameplay.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties