Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 Breach Protocol - zo los je de Code Matrix op en installeer je Daemons

Wees een echte hacker.

Breach Protocol in Cyberpunk 2077 is één van de methodes om te hacken in de game. Breach Protocol is een minigame, maar de regels ervan laten te wensen. Het is een stuk simpeler dan je zou verwachten, en daarom leggen we op deze pagina de regels ervan uit.

Voordat we dieper ingaan op Breach Protocol, bespreken we eerst wat het is, en waar je het voor kan gebruiken.

Op deze pagina:


Cover image for YouTube videoCYBERPUNK 2077 1.5 Patch - Klaar voor Next-gen?

Wat is Breach Protocol in Cyberpunk 2077

.

Een Breach Protocol draait volledig rond het hacken van een apparaat en een Daemon te installeren. Als je slaagt in de minigame met de Code Matrix, kan je ervoor kiezen om één of meerdere Daemons te installeren. Maar als je de Code Matrix niet oplost, wordt je uit het systeem gezet.

Er zijn drie acties waarbij je Breach Protocol nodig hebt:

 • Quickhacks op een vijandelijk network
 • Access Points hacken om Eurodollars en components te stelen
 • Encrypted shards decoderen

Daemons zijn verschillende soorten van software die elk verschillende effecten hebben. Voorbeelden van deze effecten zijn:

 • De hoeveelheid RAM die je nodig hebt om hacks uit te voeren verminderen op het apparaat waar je Breach Protocol op uitvoert
 • Vijanden in het gebied verzwakken
 • Uitschakelen van camera's in het gebied
 • Eurodollars krijgen
 • Components om items te craften krijgen
.

Je kan volledig zelf kiezen welke Daemons je installeert, of althans: probeert te installeren, tijdens een Breach Protocol. Hoe sterker het effect, hoe moeilijker de installatie zal zijn.

Je kan meerdere Daemons installeren tijdens één Breach Protocol als je de Code Matrix goed oplost. Let wel op, want er staat een tijdslimiet op.

Hoe start ik een Breach Protocol en installeer ik Daemons?

Je kan Breach Protocol starten en Daemons installeren op twee manieren:

 • Op afstand - door een object te scannen en een hack te selecteren met de naam Breach Protocol (1). Je kunt dit uitvoeren op elektrische apparaten of vijanden
 • .
 • Beschikbare effecten: het verlagen van de hoeveelheid RAM die je nodig hebt voor Hacks, het verzwakken van vijanden, het uitschakelen van camera's en meer
.
 • Fysiek - door interactie met een Access Point (2). Deze zijn gemarkeerd met een speciaal icoon. Je kan deze Access Points gemakkelijk vinden met de perk Extended Network Interface (3) die je onder het tabblad 'Breach Protocol' vindt in de skill tree.
 • Beschikbare effecten: Eurodollars en components krijgen om items te kopen en craften.

Hoe krijg ik meer Daemons en een grotere buffer size in Cyberpunk 2077

Zelfs een personage dat nog niet ontwikkeld is als hacker krijgt al een voorproefje van een aantal geweldige Daemons. Maar om er meer te krijgen, of effectievere Daemons te hebben, moet je Perk Points investeren in de perks die je kan vinden in het Breach Protocol (4) tabblad van de Intelligence attribute.

Je vindt hier niet alleen nieuwe Daemons, maar ook de perks die van Breach Protocol echt een dodelijk wapen kunnen maken. Ze verzwakken de verdediging van je vijanden zodanig dat je ze gemakkelijk omverblaast.

Hier kan je niet alleen nieuwe Daemons unlocken, maar ook Perks activeren die van Breach Protocol echt een dodelijk wapen maken. Zo verzwak je je vijanden en hun verdediging tot er niets meer van over blijft.

Over de buffer size lees je meer hieronder, maar wat al belangrijk is om te weten is dat je deze kan verhogen zodat je meer Daemons kan installeren tijdens een hack. Wanneer je een nieuwe cyberdeck koopt, let je dus best ook op de buffer size (5) die je nodig hebt om deze te installeren.


Zo werkt de Code matrix voor Breach Protocol in Cyberpunk 2077

.

Wanneer je een Breach Protocol start, moet je eerst de hacking minigame winnen. Je moet de Daemons installeren binnen een tijdslimiet. Deze tijd begint af te tellen zodra je je eerste zet doet.

Het doel van de hacking mini-game: de combinatie van cijfers en letters die naast de Daemons staan, in de juiste volgorde invoeren in de buffer met de Code Matrix.

 • In het veld Daemons (6) zie je de Daemons die beschikbaar zijn voor installatie. Onder de namen van de Daemons zie je een beschrijving met wat ze doen (7). Je tijdslimiet (8) staat linksboven aangeduidt en deze begint pas te tellen vanaf je je eerste beweging maakt.
.
 • Je installeert een Daemon door de oveenkomende symbolen uit de Code Matrix (9) in de juiste volgorde in de Buffer (10) in te voegen.
 • De combinaties (11) die je moet invoeren in de Code Matrix staan naast de mogelijke Daemon. Als je de volledige reeks invert in de juiste volgorde, dan wordt de daemon geïnstalleerd in het systeem en krijg je de beschreven effecten.
 • Je selecteert combinaties in de Code Matrix met de grijze balken (12). Zodra je een combinatie kiest, draait de grijze balk van horizontal naar vertical en omgekeerd. Concreet betekent dit dat als je op de bovenste rij de vierde combinatie kiest, je vervolgens enkel kan kiezen uit de vierde kolom voor je volgende input. Als je in die kolom de laatste combinatie kiest, zal de grijze balk terug horizontaal draaien en kan je enkel combinaties kiezen uit de laatste rij. Op deze manier moet je dus door de Code Matrix een weg zien te vinden en de combinaties in de juiste volgorde selecteren.

Even een praktisch voorbeeld: we kiezen het eerste symbol, 55, uit de grijs gemarkeerde rij. Dit is onze eerste beweging, dus de timer start en 55 gaat in de buffer.

De grijze balk gaat nu verticaal staan in de kolom waar 55 stond, en we kunnen enkel nog daar uit kiezen. We kiezen 7A als volgende combinatie. Deze gaat in de buffer.

De grijze balk gaat nu terug horizontaal op de plek waar we 7A gekozen hebben, en we moeten nu de volgende combinatie kiezen uit deze rij.

Belangrijk: om meerdere Deamons tegelijk te activeren hoef je de sequenties niet afzonderlijk in te voeren. Je kan de reeksen gewoon combineren en tegelijk in je buffer plaatsen. De minigame blijft doorgaan zolang je maar een 'bruikbare' combinatie kiest en in de buffer plaatst. In het volgende voorbeeld kunnen we kiezen welke combinatie we in de buffer steken. We kunnen kiezen uit 55, E9 en 1C:

Maar langs de andere kant, in de volgende rij kunnen we enkel kiezen uit 55, E9 en 7A:

We kunnen vervolgens geen geldige combinatie ingeven, en hierdoor komt de Breach Protocol ten einde en stopt de minigame.

Om meerdere Daemons tegelijk te activeren is het crucial om een cyberdeck met een grotere buffer te kopen. Met een grotere buffer is het oké als je kleine foutjes maakt en combinaties maakt die niet op het meest optimale pad liggen. Je kan al een goed cyberdeck komen vanaf 15.000 Eurodollars.

Het kan ook gebeuren dat je jezelf klem zet en bepaalde Daemons blokkeert (13), maar dat je nog de ruimte hebt om andere beschikbare Daemons (14) te activeren.

Aangezien de timer pas start met aftellen wanneer je voor het eerst beweegt, kan je wel ruim de tijd nemen om je weg door de Code Matrix al op voorhand te plannen.

De minigame stopt pas als:

  .
 • De enige beschikbare Daemon geactiveerd wordt
 • Alle beschikbare Daemons geactiveerd zijn, als er meerdere zijn
 • Je een fout maakt, waardoor je geen enkele van de beschikbare Daemons nog kan activeren
 • Er een combinatie geselecteerd wordt dat niet in de gevraagde sequentie van een Daemon staat

Meer tips:

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties