Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 Braindance uitgelegd - zo vind je alle aanwijzingen

Kruip in iemands hoofd.

Een Braindance in Cyberpunk 2077 is een digitale opname van iemands herinneringen. Je zal verscheidende keren tijdens het verhaal van Cyberpunk 2077 zo'n Braindance moeten bekijken om aanwijzingen te vinden en wijzer te worden uit de situatie. Het is echter niet vanzelfsprekend om te wisselen tussen de verschillende lagen van een Braindance en de juiste aanwijzingen te vinden.

We bespreken op deze pagina eerst de basics van de Braindance, en gaan dan verder over hoe je de goede aanwijzingen vindt.

Cover image for YouTube videoCYBERPUNK 2077 1.5 Patch - Klaar voor Next-gen?

Braindance in Cyberpunk 2077 - de basis

Je kan een Braindance niet zelf opstarten. Enkel Judy Alvarez kan je hierbij helpen. Tevens is Braindance enkel mogelijk op specifieke momenten in het verhaal en voor specifieke personages.

  • Zodra Judy de braindance opstart en je je in deze digitale realiteit bevindt, zit je in Replay Mode. Het is slim om eerst de volledige opname te bekijken op normale snelheid. Zo krijg je een eerste indruk van de situatie en kan je alles beter interpreteren.
  • Druk op TAB op je toetsenbord of de L1/LB knop op je controller om naar Edit mode te gaan. Hier begint het echte werk.

In een Braindance is het de bedoeling dat je tussen drie layers (1) van een opname springt om alle aanwijzingen te vinden. Als je alle aanwijzingen gevonden hebt, kan je de braindance verlaten en verder met het verhaal.

De drie layers in een Braindance zijn:

    .
  • Visual (geel)
  • Thermal (blauw)
  • Audio (groen)

Je kan tussen de verschillende layers wisselen door te drukken op Shift op een toetsenbord, of R1 / RB op je controller.


Scannen en aanwijzingen vinden in een Braindance

Om aanwijzingen te vinden in een Braindance moet je je in Edit Mode bevinden. Je kan tussen Edit Mode en Replay Mode wisselen door op TAB te drukken op je toetsenbord of met L1 / LB op je controller.

In Edit mode kan je vrij bewegen en wisselen tussen de drie layers. Het is de bedoeling dat je aanwijzingen vindt in elke layer.

Je kan terugspoelen en doorspoelen in de Braindance met de Q en E-toetsen (QWERTY) of A en E-toetsen (AZERTY) op je toetsenbord, of met L2/LT en R2/RT op je controller tot je de aangeduidde fragmenten (2) bereikt in de layer balk. Ergens in deze aangeduidde fragmenten zitten de aanwijzingen verborgen die je moet scannen.

Zoek in deze fragmenten naar het gele vergrootglas. Die duiden aan wat je kan scannen. Om te scannen moet je gewoon de cursor over het desbetreffende object houden.

Als er geen aanwijzingen meer te vinden zijn in dat fragment van de layer, zal de aanduiding verwijderen, en kan je verder naar de volgende.


Kan je de aanwijzingen niet vinden?

Vergeet dan zeker deze twee stappen niet:

  • Ga door elke layer en scroll van begin tot einde. De belangrijke gedeeltes zullen zichzelf aanduiden.
  • Soms moet je de camera even aanpassen om een aanwijzing te vinden. Kijk eens rond en herbekijk de hele opname.

Dit zijn de missies waarin je een Braindance moet uitvoeren:

Meer tips:

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties