Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 bevat meer dan 1000 NPC's met eigen routines

Work work.

Er zijn meer dan 1000 NPC's in Cyberpunk 2077 die elk hun eigen, handgemaakte dagelijkse routines hebben. Dat zegt ontwikkelaar CD Projekt RED in een interview met de Duitse website GameStar.

In het interview, dat in de vorm van een podcast is uitgebracht, vertellen de developers over de verschillen tussen The Witcher 3 en Cyberpunk 2077. Waar in The Witcher 3 veel NPC's (niet-speelbare personages) gewoon stilstonden of simpele handelingen deden, wil CD Projekt RED dat de wereld van Cyberpunk 2077 levendiger en realistisch aanvoelt.

Dat doe de ontwikkelaar door handmatig voor elk van de meer dan 1000 NPC's in de game een eigen, unieke dagelijkse routine te bedenken. Die NPC's zullen een eigen persoonlijkheid, gedrag en schema volgen, onafhankelijk van de speler.

Terwijl NPC's met dagelijkse schema's geen zeldzaamheid meer zijn in moderne videogames, is de individuele aanpak dat wel. De meeste games bevatten een aantal 'gedragscategorieën' en wijzen de NPC's toe aan één van deze categorieën. Enkel Red Dead Redemption 2 komt in de buurt van wat CD Projekt RED op dit vlak met Cyberpunk 2077 wil bereiken.

We horen hier ongetwijfeld meer over op 25 juni wanneer CD Project RED zijn Cyberpunk 2077 Night City Wire-event houdt. Dat event is CD Projekt RED's antwoord op de annulering van E3 2020.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties